Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Den 49” store skærm kan let splittes i to og det indbyggede webkamera har busy-funktion, så dine kollegaer kan se, at du ikke skal forstyrres. (Foto: Philips PR / gorodenkoff)

Test: Denne ultra-wide skærm til kontorbrug kan være en voldsom oplevelse

En 49” skærm, der er hele 121 centimeter bred, er noget af en voldsom oplevelse. Men med skærmen opdelt i flere vinduer kan denne Philips-skærm let være et oplagt bud på din næste kontorskærm.

Personligt er jeg ikke stor fan af ultra wide-skærme, men må også erkende, at de rent faktisk fungerer ret godt.

Det kræver blot – som så meget andet – lidt tilvænning. For skærmen opleves, og er, meget stor på skrivebordet.

Men så snart det brede skærmbillede deles op i for eksempel to skærme – eller som jeg foretrækker - i mange vinduer i siderne og det, som jeg arbejder med, i midten, ja, så fungerer det altså ret godt.

Det er en anden oplevelse end at have to skærme på bordet. Men reelt fylder den mindre og du slipper åbenlyst for rammerne og afstanden mellem to skærme.

Så det er i den grad en smagssag.

Perfekt opløsning til kontorbrug

Mange vil nok mene, som jeg, at en 4K skærm i native opløsning faktisk giver for små bogstaver. I stedet indstiller man til større ikoner og skrift, og det kan fungere, men er ikke optimalt.

I mit univers er opløsningen 2560 x 1440 pixels den perfekte opløsning til blandet brug – ikke mindst til Office-opgaver.

Philips har en opløsning på 5160 x 1440 pixels, så den matcher reelt det format, som jeg ønsker.

Oplevelsen er da også, at tekst har en perfekt størrelse, ligesom surf på nettet med mere har den rigtige størrelse. Samtidig er opløsningen fin nok til de fleste, når vi taler billedbehandling.

Den meget milde buede facon Philips-skærmen har, fungerer også for mig, da den netop kun buer lidt. Det gør det lidt lettere at se vinduerne helt ude i siden af panelet.

Mange brugbare detaljer

I toppen af skærmen kan en ret stor klods af et webcam trykkes op. Ud over at den er en anelse klodset at se på, er der kun godt at berette.

For kameraet fanger billedet godt og kan justeres op til 30 grader frem og tilbage. Mikrofonen opfanger fint din stemme, og den indbyggede støjreduktion er god i et kontormiljø.

Lyden fra mødet kan høres i højttalerne, og det er her filmen knækker lidt, hvis du sidder i et rum med kollegaer.

Der vil jeg til hver en tid foretrække et headset. Men til et solokontor er det indbyggede webcam smart og meget brugbart.

En god detalje er også ”Busylight”, der gør, hvad ordet siger. En lampe fortæller, at du er optaget og ikke skal forstyrres.

Den indbyggede KVM-switch muliggør tilslutning af flere computere. Faktisk skal du bare trykke på ”Ctrl”-tasten tre gange, og du kan skifte mellem kilder.

Som mange nyere skærme kan der tilsluttes alt fra HDMI til USB-C – og sidstnævnte kan også oplade telefon eller computer, når den er tilsluttet.

Der er også en lille pind i siden, der kan vippes ud, hvor du kan hænge dit headset.

Jævn billedkvalitet - god pris

Billedmæssigt er Philips ultra-wide-skærm desværre en lille skuffelse.

Dens opløsning er som sagt på mange måder god til tekst. Men den står ikke så rent, som jeg godt kunne tænke mig.

Farvemæssigt er den i den lidt afdæmpede ende af skalaen. Jeg mangler dybde og power i billedet, når der skal ses levende billeder.

Det er ikke fordi, at Philips-skærmen er ringe, og den har da også 'Low-Blue' tilstand og står helt roligt i billedet og opleves behagelig.

Også på bordet står skærmen bundsolidt, da standeren er en særdeles robust sag, der sikrer, at skærmen ikke ryster. Det selvom du er blandt dem, der slår hårdt på tasterne.

I min bog er Philips-skærmen en kontorskærm i den gode ende, og det er her fokus og kræfterne er lagt.

Men når prisen lyder på 9.545 kroner med moms forventes mere. Så trods mange gode egenskaber kan jeg ikke svinge mig op til mere end et jævnt tre-tal.


Loading ikon