Artikel top billede

(Foto: Pixabay)

TikToks CEO svarer igen, efter Joe Biden har forbudt TikTok i USA: ”Vi går ingen steder”

I går aftes underskrev den amerikanske præsident Joe Biden det endelige lovforslag, der officielt gør TikTok forbudt i USA. TikToks CEO svarer nu på forbuddet.

Om ni måneder kan TikTok meget vel være fortid i USA.

Det sker, efter den amerikanske præsident Joe Biden i går underskrev et lovforslag, der kort og klart gør TikTok forbudt i USA - medmindre TikToks kinesiske ejer, ByteDance, accepterer at sælge det sociale medie til en amerikansk køber.

Men forbuddet og tvangssalget kommer nok ikke til at ske uden stor modstand fra TikTok.

I hvert fald var TikToks administrerende direktør, Shou Zi Chew, hurtigt ude at sige, at TikTok forventer at vinde en retssag for at blokere forbuddet og tvangssalget.

"Vi går ingen steder," siger Shou Zi Chew i en video. "Fakta og forfatningen er på vores side, og vi forventer at sejre igen," fortsætter han.

Bruges af 170 millioner amerikanere

Hele grundlaget for lovforslaget skyldes bekymringer om, at det kinesiske moderselskab, ByteDance, har adgang til data på TikToks over 170 millioner amerikanere, der bruger det sociale medie. Brugerdata, som ByteDance mistænkes for at videregive til det kinesiske styre.

TikTok har også sendt et mailsvar til ComputerWorld, hvor de understreger, at man vil gå rettens gang for at lade TikTok forblive på kinesiske hænder.

"Faktum er, at vi har investeret milliarder af dollars for at holde amerikanske data sikre og vores platform fri for indflydelse og manipulation udefra. Dette forbud vil ødelægge 7 millioner virksomheder og gøre 170 millioner amerikanere tavse," siger en talsperson fra TikTok.

”Mens vi fortsat udfordrer det forfatningsstridige forbud, vil vi fortsætte med at investere og innovere for at sikre, at TikTok forbliver et sted, hvor alle amerikanere trygt kan komme for at dele oplevelser, finde glæde og blive inspireret," lyder svaret fortsat.

TikTok og ByteDance har ifølge lovforslaget indtil 19. januar, før det sociale medie gøres officielt forbudt i USA.