Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Microsoft og Lenovo har fanget den, Dell er med og SAP sakker bagud i vores Image-undersøgelse: Her er hele listen

ComputerViews: Microsoft dominerer it-branchen med innovation og god pris/kvalitet-balance, mens virksomheder som VMware kæmper med dårlige imageplaceringer efter strategiske fejltrin. Der er både inspiration og skrækhistorier i den komplette liste over alle 50 it-virksomheder. Se listen her.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Microsoft formår at dominere markedet gennem innovation og en balanceret pris/kvalitet-forhold, mens andre som VMware falder bagud.
  • De potentielle negative konsekvenser af dårlige strategiske beslutninger - som Oracle har lidt under i mere end 10 år
  • Vigtigheden af at levere innovative løsninger samtidig med at opretholde en god balance mellem pris og kvalitet
675
3:30 min
Det er ret velkendt at der inden for digitale løsninger er plads til en succesfuld vinder, en nummer to og så en masse mindre der kæmper om plads, omsætning og kundernes opmærksomhed. Det er derfor du kender Uber, og måske Lyft. Du kender Wolt, og måske Justeat. Men ikke så mange andre.

Og jo større de bliver, jo flere penge kan de sætte af til marketing og innovation - indtil kun monopol-lovgivningen sætter grænser for vækst.

Med den erkendelse i baghovedet må Computerworlds Image-analyse anno 2024 var skræmmende læsning for en række it-virksomheder.

Godt nok har vi, af praktiske- metodemæssige hensyn, kun 50 it-virksomheder med i opgørelsen og dermed kun et udsnit af de mere kendte leverandører i it-branchen.

Derfor er der stadig mønstre i resultaterne fra de knapt 900 besvarelser som analysen bygger på - og de mønstre viser, at der er nogle virksomheder på toppen i hvert af deres segment, og så nogle et godt stykke længere nede.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter