Teleselskaber investerer igen i Danmark

Efter flere års nedtur vokser tele-investeringerne igen i Danmark. I 2004 blev der investeret 100 millioner kroner mere i telesektoren end året før. Fremgangen glæder IT- og Telestyrelsen, der melder om øget telesalg, men fortsat faldende antal medarbejdere i den danske telesektor.

Der er igen kommet gang i telebranchens investeringer i Danmark, viser IT- og Telestyrelsens nye "Teleårbog 2004".

Undersøgelsen påpeger samtidig, at den danske telebranche aldrig har omsat for så mange penge, som det er tilfældet i dag.

Ifølge undersøgelsen investerede telesektoren i 2004 5,7 milliarder kroner i Danmark.

Det er omkring 100 millioner kroner mere end i 2003, og dermed er det fald i tele-investeringerne, som indtraf under krisen 2002 og 2003, stoppet.

Grundlæggende forudsætning
IT- og Telestyrelsen glæder sig over udviklingen. Direktør i styrelsen, Jørgen Abild Andersen, peger på, at telesektorens investeringer er vigtige ud fra et globaliseringsperspektiv.

- Det er en af de helt grundlæggende forudsætninger for en række andre erhvervs internationale konkurrenceevne, udtaler han.

De store investeringer skal ses i lyset af, at den danske telesektor aldrig nogensinde har solgt så godt, som det er tilfældet i øjeblikket, hvor teleindustrien sætter omsætningsrekord.

Den danske telesektor omsatte for 37,9 milliarder kroner i 2004, hvilket er 1,5 milliarder kroner mere end i 2003.

Mobiltelefoni trækker læsset
Det er ikke overraskende især inden for mobiltelefoni, at teleselskaberne oplever øget salg. Der blev samlet solgt mobiltelefoni for 12,8 milliarder kroner herhjemme sidste år.

Bortset fra 2002 - hvor den økonomiske afmatning trak hårde veksler - har den danske telesektor haft omsætningsfremgang hvert eneste år i de seneste 25 år.

Til gengæld faldt det samlede antal af danskere beskæftigede i telesektoren for tredje år i træk. Det skyldes ikke mindst de store fyringsrunder, som TDC har gennemført i 2004.

19.739 fuldtidsbeskæftigede
TDC har fra 2002 til udgangen af 2004 samlet skåret et par tusinder stillinger væk.

Ved udgangen af 2004 var der ifølge IT- og Telestyrelsen ansat 19.739 fuldtidsbeskæftigede i den danske telesektor.

Ifølge IT- og Telestyrelsen bliver der investeret mange penge i den danske telesektor i forhold til mange andre lande, når man kigger på antallet af indbyggere.

Her ligger Danmark omkring 40 procent over gennemsnittet i OECD-landene, hedder det.

Relevant link

Teleårbog 2004 (pdf)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere