Japanske forskere har slået verdensrekorden i at overføre data hurtigt via internettet.
Et 1.800 kilometer langt avanceret fiberoptisk kabel med 19 separate kerner udgjorde den brede motorvej, som det lykkedes forskere fra Japans Nationale Institut for Informations- og Kommunikationsteknologi (NICT) at sende data igennem med en hastighed på 1,02 petabit.
Altså over en million gigabit - i sekundet.
Det skriver Economy Middle East.
De 19 separate kerner var årsagen til, at forskerholdet ikke behøvede at gøre kablet tilsvarende tykkere i forhold til den mængde data, de ville sende.
Man har tidligere set lignende internethastigheder i fiberoptiske kabler, men det var over langt kortere distancer.
Udfordringen har været at bibeholde et stærkt signal over lange afstande.
Derfor var det en forudsætning for det succesfulde forsøg, at forskerne lykkedes med at sikre, at signalet forstærkes jævnt i hele systemet.
Rimelig simpel at udrulle
Den nye teknologi udmærker sig ved, at den kan indføres uden at ændre på den eksisterende infrastruktur. for selvom ydeevnen er banebrydende, har kablerne samme størrelse som de de fiberkabler, der allerede ligger i jorden.
Løsningen skulle blandt andet derfor være relativ simpel at udrulle i praksis.
Det faktum er værd at bemærke i en tid, da datatrafikken fra ikke mindst kunstig intelligens forventes at blive mangedoblet i de kommende år.
Høje datakrav fra Internet of Things-enheder som selvkørende biler og andre opkoblede enheder medfører ligeledes et voldsomt stigende behov for superhurtigt internet.