Ny spiller dumper pris på it-outsourcing

It-firmaet Aleksika fra Silkeborg går ind på det danske marked for outsourcing af programmeringsopgaver til lavtlønslande med dumpingpris, som vækker skepsis.

En ny spiller på det danske marked for it-outsourcing til lavtlønslande dumper prisen på en programmør til et niveau, hvor de etablerede konkurrenter hverken kan eller vil være med.

10.000 kroner om måneden er prisen, som it-firmaet Aleksika i Silkeborg nu tilbyder danske it-virksomheder at købe en indisk programmør for.

- Det lyder meget lavt. Vi kan ikke levere ressourcer, der fungerer, så billigt, siger administrerende direktør Mikael Munck fra Kring Technologies, der har en produktionsafdeling i Indien.

Ville give underskud

Heller ikke hos Valtech er det et prisniveau, man matcher. En pris på 10.000 kroner per programmør-måned ville ifølge Lars Bladt give underskud på projekterne.

- Det kan godt være, du kan finde konkurrenter, der vil tilbyde det, men hvad er så værdien af det?, siger Lars Bladt.

Kundernes prisniveau på programmører hos Valtech starter omkring 18.000 kroner om måneden, oplyser direktøren.

150 projekter gennemført

Ifølge administrerende direktør Kim Thaysen fra Aleksika er der ingen skjulte fælder i tilbuddet fra Aleksika.

10.000 kroner er prisen for en programmør inklusive en arbejdsplads i datterselskabet i Indien.

Arbejdspladsen er fult udstyret med computer med mere, og via ip-telefoni og beskedtjenesten MSN Messenger har kunden direkte kontakt med programmøren.

Aleksika har akkurat som de to langt større og mere veletablerede konkurrenter stiftet et datterselskab i Indien.

Datterselskabet er ledet af indiske Sonya Gurpreet Kaur, der har en mastergrad i kommunikation og globalisering fra Aalborg Universitet.

Det seneste år har Aleksika selv gennemført omkring 150 egne projekter. Silkeborgvirksomheden hjælper virksomheder til at profilere sig på nettet, bland andet ved at lave hjemmesider og optimering i forhold til søgemaskiner.

For tre måneder siden begyndte Aleksika at sælge indisk outsourcing til andre virksomheder. Det har foreløbigt resulteret i fem kontrakter og flere i kø for at få knyttet programmører på projekter, oplyser Kim Thaqysen.

Projekter er typisk .Net, men der er også et enkelt C5-projekt, hvor det er lykkes at finde en indisk programmør med kompentencer inden for økonomisystemet C5 fra Microsoft Business Solutions.

– Hvis kunden ønsker ledelse oveni, så koster det dansk projektledelse. Men kunderne har indtil videre selv ønsket at stå i direkte kontakt med programmøren, siger Kim Thaysen.

Skeptiske konkurrenter

Både Kring Technologies og Valtech arbejder ud fra en leverancemodel, hvor der er dansk projektledelse, en etableret infrastruktur og noget, der ligner danske arbejdsforhold for programmørerne ude i lavtlønslandene. Med undtagelse af lønniveauet naturligvis.

Både prisniveau og arbejdsmodellen er ikke en vej, som Kring Technologies og Valtech vil benytte sig af.

- Prisen er vigtig, men det er leverancemodellen, der er det aller, aller vigtigste. Det hjælper ikke, at du har en mand siddende til 10.000 kroner, og det så ender ud med, at du ikke kan bruge det til noget, siger Mikael Munck.

En holdning, der peger i samme retning, finder man hos administrerende direktør Lars Bladt fra Valtech.

- Vores forretningsmodel bygger ikke på, at du kan købe en inder til billige penge, og så sender vi dig en faktura, siger Lars Bladt.

Lars Bladt tror ikke på, at man kan holde på en god medarbejder til den løn. Heller ikke i Indien, hvor der er gode jobmuligheder for dygtige programmører.

Forventer stor vækst

Ifølge Kim Thaysen er programmørerne hos Aleksika imidlertid trofaste, ingen er faldet fra indtil videre, og de er med en mastergrad på c.v.'et også kompetente.

Som gammel engelsk koloni er uddannelsessystemet indrettet og på højde med det engelske forbillede, mener Kim Thaysen.

- Vi giver dem en god løn, og der er netop mange indere, der gerne vil arbejde for nordiske selskaber, fordi de giver en god løn, siger Kim Thaysen.

Han mener også, at ledelsen gør ekstra for at efteruddanne, hvilket ikke er normalt i Indien og derfor særlig attraktivt for indiske programmøer.

Aleksika har 10 mand ansat i Danmark, to i Sverige, fire i Norge og endelig 10 mand ansat i Indien. De sidste 10 arbejder fuld tid 50 timer om ugen.

Kim Thaysen forventer, at selskabet vil nå op på 40 mand i Indien inden for et års tid. Der er dog barrierer, der skal overvindes i dansk erhvervsliv.

- Man skal vænne sig til, at man godt kan splitte opgaven op med dansk kernekompetence og brug af outsourcing til at køre det hurtigt igennem. Når det er begyndt at blive indarbejdet, så tror vi, at potentialet er meget meget stort, siger Kim Thaysen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere