Digital Taskforce overlever med nye chefer

Den Digitale Taskforce bliver gjort permanent og forankret i Finansministeriet. En af de to nye chefer bliver tidligere chef for FESD-projektet, Lars Frelle-Petersen, der afløser Thomas Nielsen.

Digitalisering bliver en integreret del af regeringens moderniseringsprogram for den offentlige sektor.

Det er konsekvensen af, at Den Digitale Taskforce nu skifter ham fra tidsbegrænset projekt til fast institution i Finansminsteriet.

Her er en større administrativ omlægning for at få Taskforcen ind netop faldet på plads.

Tre enheder fusionerer
Tre enheder fusionerer ved årsskiftet til ét stort moderniseringscenter: Finansministeriets administrationspolitiske kontor, kontoret for regelforenkling og Den Digitale Taskforce.

En gammel kending afløser Thomas Nielsen som chef for taskforce-delen i det nye Administrationspolitisk Center.

Det er Lars Frelle-Petersen, der i 2001 blev udlånt fra Finansministeriet til taskforcen.

Han er tilbage efter en tid som leder af det fællesoffentlige FESD-projekt og efter siden 1. april at have arbejdet som kontorchef i Videnskabsministeriets it-politiske kontor.

Han bliver en af to chefer i centret, der bemandes med 20-25 medarbejdere.

– Digitaliseringen skal bringes tættere på moderniseringsbestræbelserne og smeltes sammen med administrationspolitikken. Udviklingen af administration og ledelse skal understøttes af it, siger Lars Frelle-Petersen.

Han peger på, at man også internationalt begynder at se administrationspolitik og digitalisering som to sider af samme sag.

Og at OECD en nylige rapport om Danmark anbefaler noget tilsvarende.

Den store nød, der skal knækkes, er – stadig – det tværoffentlige element.

Både Lars Frelle-Petersen og medlemmer af bestyrelsen for Den Digitale Taskforce peger på, at tiden er kommet til at tage fat på de vanskelige opgaver – herunder at man fra centralt hold lægger arm med institutionerne for at presse mere effektiv og bedreservice igennem.

– Udfordringen nu ligger i at gå ind på de svære områder, hvor man ikke er så langt med digitaliseringen. Den største opgave bliver at gøre op med silotænkningen i den offentlige sektor – at få institutionerne til at slippe grebet og anvende it mere effektivt, siger Lars Frelle-Petersen.

Indflydelse styrket
Placeringen i det magtfulde Finansministerium styrker Den Digitale Taskforces indflydelse.

Mange virkemidler kan bringes i spil for at sikre moderniseringen. Alt fra lovgivning til henstillinger, kammeratlige samtaler og administrative beslutninger.

I KL siger direktør Peter Gorm Hansen, at Projekt Digital Forvaltning har bevist, at det ikke bare er en døgnflue, man kan nedlægge igen.

– Digitalisering bliver en kerneaktivitet for den nye offentlige sektor – både under og efter strukturreformen. Frem for at være et støtteværktøj bliver it en integreret del af workflowet. Der er brug for at sikre dialogen med omverdenen – herunder at imødekomme leverandørernes behov og sikre, at udbyderne ikke får sig klodset op på forældede standarder, siger Peter Gorm Hansen.

Også Lars Frelle-Petersen fremhæver, at man i lyset
af strukturreformen skal finde endnu bedre måder at arbejde sammen på.

– Der er meget i spil og meget, man skal se på med nye øjne i den offentlige sektor. Det gælder sundhedsområdet, domstole, politi, miljø, socialområdet og hele undervisningsområdet, eksemplificerer han.

Denne artikel stammer fra fredagens trykte udgave af Computerworld. Læs mere på www.computerworld.dk/egov


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Internet of Things er klar til næste fase: Forretning, teknologi og sikkerhed

Der er blevet talt og skrevet meget om Internet of Things i de senere år. Internet of Things bevæger sig nu ind i en ny fase, hvor løsningerne og anvendelsesmulighederne stiger hastigt i antal samtidig med, at det egentlige potentiale er klar til at blive indfriet. Vi sætter fokus på forretningsmulighederne og på hvordan I kan komme igang samt på udfordringer med sikkerhed, privacy og it-drift.

23. oktober 2018 | Læs mere


Fremtidens It service management: Optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

24. oktober 2018 | Læs mere


Fremtidens kommunikation: Hvad skal der til for at du kan følge med morgendagens digitale krav?

Fremtidens kommunikation: Hvad skal der til for at du kan følge med morgendagens digitale krav? Fokus for de fleste virksomheder er på at være på forkant med den digitale udvikling, der går stærkere end nogensinde tidligere. Cisco ved om nogen hvor vigtigt det er at kunne levere ”customer experience” på tværs af teknologiske platforme og med en agilitet der matcher den øgede konkurrence.

01. november 2018 | Læs mere


Premium
Kendt dansk trafik-app virker igen som før: Har lukket ned for Frank Rasmussens adgang til data
Interview: Saphe har stoppet for telerigmanden Frank Rasmussens adgang til trafik-appens data. Det er sket på utraditionel vis, men betyder, at Fartkontrol.nu-appen igen fungerer som før. "Beskyldningerne var rigtige nok, men vi har lukket ned, så vi kan se, at Hopper ikke tager vores data længere," lyder det fra Saphe.
Computerworld
Google indfører Android-gebyr efter kæmpe EU-bøde: Android-producenter skal nu betale for brug af Google-tjenester
Efter sommerens kæmpe EU-bøde indfører Google licensbetaling for Android-producenters brug af blandt andet Play Store. Men "Android vil forblive gratis og open source," lyder det fra selskabet.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Her er syv job-annoncer der overrasker med helt usædvanlige overskrifter
Der er mange ledige it-job i øjeblikket. It-jobbank har her fundet syv spændende stillinger, der har det til fælles, at annoncen har en utraditionel overskrift.
White paper
Roadmap til din digitale forretning
Digital transformation er på alles læber, men flere virksomheder er usikre på hvordan man rent faktisk kommer i gang. I dette whitepaper gennemgår vi en case fra den britiske online retail branche, hvor vi ser, hvordan I opnår en operationel og konkurrencemæssig fordel.