Digital Taskforce overlever med nye chefer

Den Digitale Taskforce bliver gjort permanent og forankret i Finansministeriet. En af de to nye chefer bliver tidligere chef for FESD-projektet, Lars Frelle-Petersen, der afløser Thomas Nielsen.

Digitalisering bliver en integreret del af regeringens moderniseringsprogram for den offentlige sektor.

Det er konsekvensen af, at Den Digitale Taskforce nu skifter ham fra tidsbegrænset projekt til fast institution i Finansminsteriet.

Her er en større administrativ omlægning for at få Taskforcen ind netop faldet på plads.

Tre enheder fusionerer

Tre enheder fusionerer ved årsskiftet til ét stort moderniseringscenter: Finansministeriets administrationspolitiske kontor, kontoret for regelforenkling og Den Digitale Taskforce.

En gammel kending afløser Thomas Nielsen som chef for taskforce-delen i det nye Administrationspolitisk Center.

Det er Lars Frelle-Petersen, der i 2001 blev udlånt fra Finansministeriet til taskforcen.

Han er tilbage efter en tid som leder af det fællesoffentlige FESD-projekt og efter siden 1. april at have arbejdet som kontorchef i Videnskabsministeriets it-politiske kontor.

Han bliver en af to chefer i centret, der bemandes med 20-25 medarbejdere.

– Digitaliseringen skal bringes tættere på moderniseringsbestræbelserne og smeltes sammen med administrationspolitikken. Udviklingen af administration og ledelse skal understøttes af it, siger Lars Frelle-Petersen.

Han peger på, at man også internationalt begynder at se administrationspolitik og digitalisering som to sider af samme sag.

Og at OECD en nylige rapport om Danmark anbefaler noget tilsvarende.

Den store nød, der skal knækkes, er – stadig – det tværoffentlige element.

Både Lars Frelle-Petersen og medlemmer af bestyrelsen for Den Digitale Taskforce peger på, at tiden er kommet til at tage fat på de vanskelige opgaver – herunder at man fra centralt hold lægger arm med institutionerne for at presse mere effektiv og bedreservice igennem.

– Udfordringen nu ligger i at gå ind på de svære områder, hvor man ikke er så langt med digitaliseringen. Den største opgave bliver at gøre op med silotænkningen i den offentlige sektor – at få institutionerne til at slippe grebet og anvende it mere effektivt, siger Lars Frelle-Petersen.

Indflydelse styrket

Placeringen i det magtfulde Finansministerium styrker Den Digitale Taskforces indflydelse.

Mange virkemidler kan bringes i spil for at sikre moderniseringen. Alt fra lovgivning til henstillinger, kammeratlige samtaler og administrative beslutninger.

I KL siger direktør Peter Gorm Hansen, at Projekt Digital Forvaltning har bevist, at det ikke bare er en døgnflue, man kan nedlægge igen.

– Digitalisering bliver en kerneaktivitet for den nye offentlige sektor – både under og efter strukturreformen. Frem for at være et støtteværktøj bliver it en integreret del af workflowet. Der er brug for at sikre dialogen med omverdenen – herunder at imødekomme leverandørernes behov og sikre, at udbyderne ikke får sig klodset op på forældede standarder, siger Peter Gorm Hansen.

Også Lars Frelle-Petersen fremhæver, at man i lyset
af strukturreformen skal finde endnu bedre måder at arbejde sammen på.

– Der er meget i spil og meget, man skal se på med nye øjne i den offentlige sektor. Det gælder sundhedsområdet, domstole, politi, miljø, socialområdet og hele undervisningsområdet, eksemplificerer han.

Denne artikel stammer fra fredagens trykte udgave af Computerworld. Læs mere på www.computerworld.dk/egov




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Test Manager

Saab Danmark A/S

Test Manager

Dynamicweb Software A/S

Tech Team Lead
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere