Digital Taskforce overlever med nye chefer

Den Digitale Taskforce bliver gjort permanent og forankret i Finansministeriet. En af de to nye chefer bliver tidligere chef for FESD-projektet, Lars Frelle-Petersen, der afløser Thomas Nielsen.

Digitalisering bliver en integreret del af regeringens moderniseringsprogram for den offentlige sektor.

Det er konsekvensen af, at Den Digitale Taskforce nu skifter ham fra tidsbegrænset projekt til fast institution i Finansminsteriet.

Her er en større administrativ omlægning for at få Taskforcen ind netop faldet på plads.

Tre enheder fusionerer
Tre enheder fusionerer ved årsskiftet til ét stort moderniseringscenter: Finansministeriets administrationspolitiske kontor, kontoret for regelforenkling og Den Digitale Taskforce.

En gammel kending afløser Thomas Nielsen som chef for taskforce-delen i det nye Administrationspolitisk Center.

Det er Lars Frelle-Petersen, der i 2001 blev udlånt fra Finansministeriet til taskforcen.

Han er tilbage efter en tid som leder af det fællesoffentlige FESD-projekt og efter siden 1. april at have arbejdet som kontorchef i Videnskabsministeriets it-politiske kontor.

Han bliver en af to chefer i centret, der bemandes med 20-25 medarbejdere.

– Digitaliseringen skal bringes tættere på moderniseringsbestræbelserne og smeltes sammen med administrationspolitikken. Udviklingen af administration og ledelse skal understøttes af it, siger Lars Frelle-Petersen.

Han peger på, at man også internationalt begynder at se administrationspolitik og digitalisering som to sider af samme sag.

Og at OECD en nylige rapport om Danmark anbefaler noget tilsvarende.

Den store nød, der skal knækkes, er – stadig – det tværoffentlige element.

Både Lars Frelle-Petersen og medlemmer af bestyrelsen for Den Digitale Taskforce peger på, at tiden er kommet til at tage fat på de vanskelige opgaver – herunder at man fra centralt hold lægger arm med institutionerne for at presse mere effektiv og bedreservice igennem.

– Udfordringen nu ligger i at gå ind på de svære områder, hvor man ikke er så langt med digitaliseringen. Den største opgave bliver at gøre op med silotænkningen i den offentlige sektor – at få institutionerne til at slippe grebet og anvende it mere effektivt, siger Lars Frelle-Petersen.

Indflydelse styrket
Placeringen i det magtfulde Finansministerium styrker Den Digitale Taskforces indflydelse.

Mange virkemidler kan bringes i spil for at sikre moderniseringen. Alt fra lovgivning til henstillinger, kammeratlige samtaler og administrative beslutninger.

I KL siger direktør Peter Gorm Hansen, at Projekt Digital Forvaltning har bevist, at det ikke bare er en døgnflue, man kan nedlægge igen.

– Digitalisering bliver en kerneaktivitet for den nye offentlige sektor – både under og efter strukturreformen. Frem for at være et støtteværktøj bliver it en integreret del af workflowet. Der er brug for at sikre dialogen med omverdenen – herunder at imødekomme leverandørernes behov og sikre, at udbyderne ikke får sig klodset op på forældede standarder, siger Peter Gorm Hansen.

Også Lars Frelle-Petersen fremhæver, at man i lyset
af strukturreformen skal finde endnu bedre måder at arbejde sammen på.

– Der er meget i spil og meget, man skal se på med nye øjne i den offentlige sektor. Det gælder sundhedsområdet, domstole, politi, miljø, socialområdet og hele undervisningsområdet, eksemplificerer han.

Denne artikel stammer fra fredagens trykte udgave af Computerworld. Læs mere på www.computerworld.dk/egov


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Netcompany A/S
Udvikling og salg af forretningssoftware, salg af hosting og konsulentydelser.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Internet of Things er klar til næste fase: Forretning, teknologi og sikkerhed

Der er blevet talt og skrevet meget om Internet of Things i de senere år. Internet of Things bevæger sig nu ind i en ny fase, hvor løsningerne og anvendelsesmulighederne stiger hastigt i antal samtidig med, at det egentlige potentiale er klar til at blive indfriet. Vi sætter fokus på forretningsmulighederne og på hvordan I kan komme igang samt på udfordringer med sikkerhed, privacy og it-drift.

24. april 2018 | Læs mere


Basware Connect 2018

Kigger du efter nye måder at fremtidssikre og vækste din virksomhed på? Udnytter du den eksplosion af data, som digitaliseringen har ført med sig? Virksomheder der gør brug af data mining, kunstig intelligens og er drevet af data analyse kan bedre forstå deres kunder og deres produkter - og dermed øge deres konkurrencemæssige fordele. Allerede nu er der nemlig masser af muligheder for at automatisere sine indkøbs- og betalingsprocesser og få adgang til data, der bør danne grundlaget for strategien.

25. april 2018 | Læs mere


Digitaliseringskrav, ledelse og fremtidens kommunikationsudfordringer

Hør om håndteringen af digitaliseringskrav, ledelsesudfordringer og effektiv kommunikation og få en smagsprøve på IDG Kurser og Computerworlds nye lederuddannelse til dig som er CIO, IT-chef og/eller digital-leder: It Executive Masterclass.

25. april 2018 | Læs mere

mest debaterede artikler

Premium
Dansk it-firma har kæmpe udfordring - skal ansætte 80 medarbejdere på et år: "Det er en kæmpe udfordring - vi leder specifikt efter de bedste folk"
Interview: Peakon skal i løbet af et år gå fra at være i underkanten af 100 medarbejdere til op imod 180 ansatte fordelt på tre forskellige kontinenter. Selskabet vil hyre "fra den øverste hylde" men er ikke lønførende og skal primært rekruttere fra en branche, der mangler arbejdskraft: "Der er ingen tvivl om, at det er en kæmpe udfordring, at skulle hyre så mange folk," siger direktør Kasper Hulthin.
Computerworld
Få mere fra hånden med det nye Gmail: Her er de første billeder af Googles nye mail-satsning
Google vil gøre Gmail enklere og mere produktiv i de kommende uger. Se hvordan det nye Gmail tager sig ud her.
CIO
Allersidste opdatering på vej: Om en uge er det slut med stor-version af Windows 10 - skynd dig at opdatere
Om en uge er det slut for altid med den første store udgave af Windows 10, som Microsoft efter 29 måneder ikke længere vil supportere.
Job & Karriere
Klassiske brokere af it-konsulenter står over for kæmpe udfordring - forretningsmodellen er under pres
Klumme: Eksterne konsulenter er populære og en god løsning i en branche i vækst. Men selve forretningsmodellen bag it-konsulenterne er under alvorligt pres.
White paper
Står din infrastruktur i vejen for virksomhedens udvikling? … her er de 10 vigtigste overvejelser
Oplever du, at din virksomheds it-infrastruktur er en stopklods for udviklingen af forretningen, digitalisering og konkurrencekraft? Måske er svaret hyperkonvergeret infrastruktur, hvor software og hardware smelter sammen i én konkurrencedygtig enhed, som er nem at administrere. Men der er 10 meget vigtige overvejelser at gøre sig, før man vælger en løsning. Læs dette whitepaper fra Lenovo og bliv klædt bedre på til at vælge rigtigt. 10 Key Considerations for Selecting Hyper-Converged Infrastructure - What to Know Before You Choose a Solution, Lenovo, 18 sider på engelsk.