Digital Taskforce overlever med nye chefer

Den Digitale Taskforce bliver gjort permanent og forankret i Finansministeriet. En af de to nye chefer bliver tidligere chef for FESD-projektet, Lars Frelle-Petersen, der afløser Thomas Nielsen.

Digitalisering bliver en integreret del af regeringens moderniseringsprogram for den offentlige sektor.

Det er konsekvensen af, at Den Digitale Taskforce nu skifter ham fra tidsbegrænset projekt til fast institution i Finansminsteriet.

Her er en større administrativ omlægning for at få Taskforcen ind netop faldet på plads.

Tre enheder fusionerer
Tre enheder fusionerer ved årsskiftet til ét stort moderniseringscenter: Finansministeriets administrationspolitiske kontor, kontoret for regelforenkling og Den Digitale Taskforce.

En gammel kending afløser Thomas Nielsen som chef for taskforce-delen i det nye Administrationspolitisk Center.

Det er Lars Frelle-Petersen, der i 2001 blev udlånt fra Finansministeriet til taskforcen.

Han er tilbage efter en tid som leder af det fællesoffentlige FESD-projekt og efter siden 1. april at have arbejdet som kontorchef i Videnskabsministeriets it-politiske kontor.

Han bliver en af to chefer i centret, der bemandes med 20-25 medarbejdere.

– Digitaliseringen skal bringes tættere på moderniseringsbestræbelserne og smeltes sammen med administrationspolitikken. Udviklingen af administration og ledelse skal understøttes af it, siger Lars Frelle-Petersen.

Han peger på, at man også internationalt begynder at se administrationspolitik og digitalisering som to sider af samme sag.

Og at OECD en nylige rapport om Danmark anbefaler noget tilsvarende.

Den store nød, der skal knækkes, er – stadig – det tværoffentlige element.

Både Lars Frelle-Petersen og medlemmer af bestyrelsen for Den Digitale Taskforce peger på, at tiden er kommet til at tage fat på de vanskelige opgaver – herunder at man fra centralt hold lægger arm med institutionerne for at presse mere effektiv og bedreservice igennem.

– Udfordringen nu ligger i at gå ind på de svære områder, hvor man ikke er så langt med digitaliseringen. Den største opgave bliver at gøre op med silotænkningen i den offentlige sektor – at få institutionerne til at slippe grebet og anvende it mere effektivt, siger Lars Frelle-Petersen.

Indflydelse styrket
Placeringen i det magtfulde Finansministerium styrker Den Digitale Taskforces indflydelse.

Mange virkemidler kan bringes i spil for at sikre moderniseringen. Alt fra lovgivning til henstillinger, kammeratlige samtaler og administrative beslutninger.

I KL siger direktør Peter Gorm Hansen, at Projekt Digital Forvaltning har bevist, at det ikke bare er en døgnflue, man kan nedlægge igen.

– Digitalisering bliver en kerneaktivitet for den nye offentlige sektor – både under og efter strukturreformen. Frem for at være et støtteværktøj bliver it en integreret del af workflowet. Der er brug for at sikre dialogen med omverdenen – herunder at imødekomme leverandørernes behov og sikre, at udbyderne ikke får sig klodset op på forældede standarder, siger Peter Gorm Hansen.

Også Lars Frelle-Petersen fremhæver, at man i lyset
af strukturreformen skal finde endnu bedre måder at arbejde sammen på.

– Der er meget i spil og meget, man skal se på med nye øjne i den offentlige sektor. Det gælder sundhedsområdet, domstole, politi, miljø, socialområdet og hele undervisningsområdet, eksemplificerer han.

Denne artikel stammer fra fredagens trykte udgave af Computerworld. Læs mere på www.computerworld.dk/egov


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Business intelligence: Selvbetjening og automatisering styrker din BI-løsning

En ny generation af løsninger inden for business intelligence og analytics skaber helt nye muligheder for, at man kan anvende analyserne mere aktivt i dagligdagen til at styrke forretningen.

21. august 2018 | Læs mere


Content management: Optimér din digitale tilstedeværelse på tværs af platforme

Et velfungerende CMS-system er fundamentet under enhver organisations digitale tilstedeværelse. Med det rigtige CMS kan du øge effektiviteten, få bedre kontakt til dine kunder og medarbejdere og optimere mange processer. På dette formiddagsseminar får du præsenteret nogle af de bedste CMS-løsninger i markedet lige nu.

22. august 2018 | Læs mere


Infrastruktur – on premise, outsourcing eller cloud?

Det er vigtigere end nogensinde at have et stabilt, effektivt og sikkert it-driftsmiljø. Hør om de nyeste teknologier og løsninger. Hør også om de nyeste cloudløsninger der muliggør Infrastruktur as a Service (IaaS), samt mulighederne for outsourcing. På det gratis formiddagsseminar bliver du klædt på til at træffe de afgørende beslutninger om fremtidens infrastruktur i din virksomhed.

23. august 2018 | Læs mere


Premium
Robotterne udfører i dag 100 mands arbejde: Lån & Spar Bank har firedoblet antallet af kundemøder ved hjælp af robotter
Fra Computerworlds arkiv: Lån & Spar Bank har kæmpesucces med robotter, der i dag udvikles af fire særlige udviklere. "De fire medarbejdere har indtil nu udviklet robotter, som udfører et arbejde det vil kræve 100 medarbejdere at udføre manuelt," siger it-direktør Casper Gjerris.
Computerworld
Ny-opdaget malware blokerer programmer som forsøger at slette den: Særligt windows 10 er ramt
En ny type malware er blevet opfanget, der både overvåger din computer og generer falske reklameindtægter til bagmændende. Og så har den en forkærlighed for Windows 10.
CIO
Henrik Jeberg om at arbejde i Silicon Valley: "Er du dygtig nok får du tilbud der får en til at falde ned af stolen."
Henrik Jeberg bor i San Francisco og er direktør i Hampleton Partners, der rådgiver om opkøb med særligt fokus på teknologi. Hør ham fortælle om forskellen på Danmark og Silicon Valley - og om nogle af de vilde forhold der hersker i verdens ubestridte tech-hovedstad.
Job & Karriere
KMD opsagde tryghedsaftaler med medarbejderne få måneder før 300 medarbejdere blev outsourcet til IBM
KMD har i løbet af foråret opsagt to såkaldte tryghedsaftaler med en del af selskabets medarbejdere. Når aftalerne stopper ved udgangen af 2018, er de pågældende medarbejdere ikke længere berettiget til særlig godtgørelse. Det kan få konsekvenser, hvis IBM som forventet skærer i antallet af de 300 KMD-medarbejdere, som selskabet overtager.