Dansk halvlederproducent mangler silicium

Den danske halvlederproducent Topsil er kommet ud af 2005 med et underskud på 11 millioner kroner og står foran store problemer, efter koncernens leverandør af silicium har stoppet leverancerne.

Den børsnoterede halvlederproducent Topsil Semiconductor med hovedsæde i Nordsjælland er som ventet kommet ud af 2005 med et underskud i millionklassen.

Samtidig er selskabet løbet ind i problemer med at skaffe silicium til selskabets produkter, og det skaber usikkerhed om Topsils fremtidige udvikling.

Ifølge ledelsesberetningen skyldes problemerne med leverancer af det nødvendige råsilicium, at selskabets leverandør har opsagt kontrakterne med virkning fra indgangen af 2006.

Leverandøren er blevet overtaget af et andet selskab, der selv producerer solceller, og som har ønsket at sikre silicium til selskabets egen produktion.

Silicium er en mangelvare på verdensmarkedet, og Topsil har besluttet at koncentrere alle selskabets udviklingsressourcer på produkter baseret på alternativer til silicium for at være så fleksibelt stillet som muligt.

Topsil fik i 2005 ny direktør, efter selskabet sagde farvel til Peder Mohr Jensen, der i september blev afløst af Keld Lindegaard Andersen.

Direktørskiftet har sammen med opsigelse af andre medarbejdere kostet selskabet 2,8 millioner kroner, fremgår det af regnskabet.

Samlet set kom koncernen ud af 2005 med et underskud på 11 millioner kroner, hvilket betegnes som utilfredsstillende.

Koncernen forventer en nettoomsætning for 2006 på et lavere niveau end i 2005 på baggrund af den usikre leverancesituation. Der forventes ikke overskud i 2006.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere