Erhvervslivet slipper billigt fra ny medielicens

Kulturminister Brian Mikkelsen (K) lægger op til at lade erhvervslivet slippe billigt ved indførelsen af den nye medielicens, der vil udvide licensbegrebet til også at omfatte computere og visse mobiltelefoner.

En halv milliard kroner. Så meget står erhvervslivet til at få i årlig rabat med indførelsen af en ny medielicens, der udover radio og fjernsyn kommer til at omfatte computere og vise mobiltelefoner.

I dag skal virksomheder betale en såkaldt erhvervslicens for hvert lokale med tv-apparater eller radioer og en ny licens for hvert femte apparat.

Den model ville have påført erhvervslivet en udgift på op mod en halv milliard kroner, hvis den blev overført direkte til den nye medielicens for både tv, radio, computere og visse mobiltelefoner, anslår Dansk Industri.

- Det ville blive utroligt dyrt for virksomhederne, der jo alle har både computere og mobiltelefoner. På det punkt er Kulturministeriet heldigvis kommet os i møde ved at lægge op til, at erhvervslivet ikke skal betale mere i fremtiden end i dag, siger direktør i Dansk Industri, Poul Scheuer.

Ingen stigninger for firmaer

Af kulturminister Brian Mikkelsens (K) udspil til den nye medielicens fremgår det, at licensen for erhvervslivets vedkommende skal gennemføres, så den samlede licensbetaling holdes på det nuværende niveau.

Den nærmere model skal fastlægges af DR og repræsentanter for erhvervslivet, hvis kulturminister Brian Mikkelsen kan samle et politisk flertal for medieudspillet.

Ifølge Computerworlds oplysninger har DR tidligere over for Kulturministeriet lagt op til, at erhvervsvirksomheder og institutioner samlet set skulle til at betale et større licensbidrag end de nuværende 65 millioner til 70 millioner kroner årligt.

Dansk Industri har omvendt argumenteret for, at licensen for erhvervsvirksomheder helt skulle afskaffes.

Alle betaler hjemme

- Som udgangspunkt er vi tilfredse med, at man nu lægger op til, at erhvervslivet ikke skal betale mere end tidligere. Men vi finder det principielt urimeligt, at erhvervslivet overhovedet skal betale noget. Licensen for erhvervslivet burde afskaffes, når man indfører en medielicens, siger Poul Scheuer.

Han mener, at en medielicens for både tv, radio, computere og mobiltelefoner vil betyde, at stort set ingen husstande længere går fri for at betale.

Derfor vil alle ansatte og ledelsen i virksomhederne ifølge Poul Scheuer allerede have betalt deres del af licensen, når de møder på arbejde.

Og derfor burde arbejdspladserne ifølge Poul Scheuer fritages for den nye medielicens.

I Kulturministeriet understreger kontorchef Lars Banke, at der endnu ikke ligger fast, præcis hvordan den ny medielicens skal indføres for erhvervslivet.

Den konkrete model kommer blandt andet til at afhænge af den kommende tids politiske forhandlinger.

Relevante link

Regeringens medieudspil (pdf)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere