Apples iTunes skal åbnes for andet end iPod

Frankrig tvinger med en ny lov selskaber til at åbne deres kopibeskyttelse for konkurrenter. Det får konsekvenser for Apples musikbutik iTunes, der låser musik til selskabets populære iPod-afspiller.

De franske politikere vedtog fredag en ny copyright-lov, der får konsekvenser for blandt andet online musikbutikker.

Med den nye lov bliver musikbutikkerne og andre selskaber, der benytter kopibeskyttelse i form af såkaldt Digital Rights Management (DRM), tvunget til at åbne deres systemer for konkurrenter.

Den nye lov betyder blandt andet, at it-giganten Apple med den franske version af selskabets musikbutik iTunes kan blive tvunget til at løse op for selskabets stramme FairPlay-kopibeskyttelse.

Den binder blandt andet downloaded musik fra musikbutikken iTunes til Apples populære iPod-afspiller.

Under pres i Danmark

Apple vil dog stadig i visse tilfælde kunne slippe for at leve op til den nye lov.

En undtagelse gør det muligt for selskabet og andre fortsat at sælge eksempelvis musik med kopibeskyttelse uden at åben for pose med informationer om teknologien, hvis kunstnerne bag værkerne accepterer det.

Analytikere mener dog alligevel, at den franske beslutning vil øge presset på Apple for at gøre musik købt i selskabets musikbutik iTunes tilgængelig på andre platforme end selskabets egen iPod-afspiller.

I Danmark og de øvrige nordiske lande er Apple i forvejen under pres for at rykke i retning af øget åbenhed.

I et fælles brev fra de nordiske forbrugerombudsmænd til Apple Computer har Danmark, Sverige og Norge netop bedt Apple forholde sig til, at man er på kant med de nordiske forbrugerlove, når musik købt hos Apple kun kan afspilles med en iPod på grund af kopibeskyttelsen.

Apple har i den sag bedt om udsættelse til august, hvor selskabet vil svare på den nordiske kritik.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere