Datalogi i København: Uddannelsen er god nok

Antallet af optagede på datalogiuddannelsen på Københavns Universitet er faldet med knapt 100 personer siden 2004 til kun 66 i år. Institutleder Stig Skelboe forstår ikke udviklingen. Vi har alle tiders uddannelse, mener han.

De unge svigter igen i år datalogiuddannelsen på Datalogisk Institut på Københavns Universitet, hvor et rekordlavt antal på kun 66 studerende ifølge Den Koordinerede Tilmelding netop er blevet optaget.

Dermed har antallet af optagede fortsat de seneste års styrtdyk fra 221 i 2003 over 163 i 2004 til 87 sidste år og nu kun 66.

Det nye rekordlave tal betyder, at Aarhus Universitet nu optager flere studerende på datalogi end Københavns Universitet.

Alle tiders uddannelse

På Datalogisk Institut på Københavns Universitet står professor og institutleder Stig Skelbo uforstående over for udviklingen.

- Vi mener, at vi har alle tiders uddannelse, og det er ærgerligt, at der ikke er flere unge, der søger ind hos os, siger han.

Stig Skelbo har ikke noget bud på, hvorfor de unge i så massivt omfang svigter uddannelsen.

- Det kan jeg faktisk ikke sige noget om. Vi kan spørge dem, der kommer ind, hvorfor de er interesseret, men det er lidt svært at spørge dem, der ikke har søgt ind, siger han.

- Vi kan registrere og konstatere, at sådan er det, og det er vel fordi, der er noget andet, der interesserer dem mere, siger han.

Kampagner på skoler

De seneste års konstante fald i antallet af optagede studerende har fået instituttet til at forsøge at gøre flere interesserede i uddannelsen.

- Vi gør det konkret ved at besøge gymnasier. Det har vi gjort med en kampagne i foråret, men den har ikke nødvendigvis vist hele sin effekt endnu. Der vil være mange, der nu først skal have et sabbatår, siger Stig Skelbo.

Han glæder sig over, at it-branchen generelt er begyndt at gøre mere for at få unge til at vælge en it-uddannelse. Håbet er, at det også vil smitte af på antallet af ansøgere til datalogiuddannelsen.

Ifølge Stig Skelbo er der dog ikke alene brug for flere unge på uddannelsen, men også for bedre kvalificerede unge.

7 ud af 10 falder fra

- Vi har den kedelige statistik, at en tredjedel af de optagede gennem de seneste år har haft et gennemsnit på under otte fra deres studentereksamen, siger Stig Skelbo.

- Man kan godt gennemføre datalogiuddannelsen, hvis man har et gennemsnit under otte, men statistikken viser, at chancen ikke er ret stor, siger han.

Det er en af årsagerne til, at den seneste evaluering af datalogiuddannelsen i København viser, at syv ud af 10 af de studerende falder fra de første fire år.

Cirka halvdelen af de studerende, der kvitter studiet før tid, falder ifølge Stige Skelbo fra i løbet af forholdsvis kort tid på studiet.

Den anden halvdel af de frafaldne stopper typisk, fordi de senere i studieforløbet får mulighed for et job i it-branchen.

- Der er gode muligheder for at få et velbetalt job, før man er færdig, og set ud fra et samfundsmæssigt synspunkt er uddannelsen derfor på ingen måde spildt for den gruppe af studerende, selv om de ikke har gjort uddannelsen færdig, siger Stig Skelbo.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere