Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Microsoft-opdatering gør cd-rommer ubrugelige

Tusinder af cd-rommer med alt fra encyklopædier til søkort over danske farvende har siden august ikke kunnet bruges uden at afinstallere et såkaldt hotfix fra Microsoft. Problemet rammer både danske udgivere, internationale gigantforlag og universiteter.

Millioner af kopibeskyttede cd-rommer verden over med ordbøger, opslagsværker og kortmateriale har siden begyndelsen af august været ubrugelige, efter en automatisk sikkerhedsopdatering fra Microsoft.

Problemet skyldes sikkerheds-opdateringen KB917422, som i august blev udsendt automatisk til en række Windows-styresystemer.

Kun hvis ejerne manuelt fjerner sikkerheds-opdateringen og slår den automatiske opdateringer fra, kan cd-rommerne igen fungere korrekt.

Og det har sat en del support-afdelinger på overarbejde hen over sommeren.

Røver en del tid

En af de ramte danske udgivere, som oplever problemet, er Dansk Sejlunion, som har udgivet cd-rommen "Det Levende Søkort".

- Det røver noget tid. Det giver en række problemer på supporten fordi folk ikke kan forstå, at noget som virkede, ikke virker mere, siger Steen Wintlev, souschef i Dansk Sejlunion.

Foreningen har solgt i alt 4.300 eksemplarer af søkortet som siden begyndelsen af august har nægtet at fungere.

- Man håber jo at få løst den slags lynhurtigt. Men jeg synes ikke, at Microsoft har været voldsomt hurtig, selv om vi i længere tid har fået oplyst at en ny opdatering er på plads, siger han.

Også Gyldendal er ramt

også forlaget Gyldendal er ramt af samme problem.

Det fortæller Cliff Hansen, som er redaktør for Gyldendal Leksikon.

På firmaets hjemmeside oplyser firmaet, at opslagsværket Den Store danske Encyklopædi som er solgt i 35.000 eksemplarer, pludselig ikke vil starte.

Løsningen er ifølge Gyldendal at installere sikkerheds-opdateringen KB924867 som imidlertid endnu kun kan downloades fra Microsofts hjemmeside ved at kontakte Microsofts telefoniske support først.

Herefter vil man i en e-mail få tilsendt et password-beskyttet link fra Microsoft.

- Vi har haft mange daglige henvendelser. Det som har været mest generende er, at det for alle brugere forekommer at være vores produkt som fejler, og ikke Microsofts, siger Cliff Hansen.

Et internationalt problem

Problemet rammer ikke kun danske cd-rommer, men giver problemer for millioner af købere hos en række gigantforlag verden rundt.

- Det store held er, at så mange produkter er påvirket. Derfor er holdningen ude i verden, at det er en farlig ting der sker med de her automatiske opdateringer, siger Hans Pedersen, direktør for Linkdata Security, som blandt andet sælger sikkerhedsløsninger til Microsoft.

Ifølge Hans Pedersen er alle i branchen indstillet på at have en høj grad af sikkerhed mod virus. Men når de automatiske opdateringer laver så store ændringer, at der nærmest er tale om et nyt operativsystem, giver det store problemer for firmaer og fabrikker.

Ifølge ham vil et frit tilgængeligt link dog blive offentliggjort i løbet af denne uge.

Senere bliver opdateringen også udgivet sammen med nye servicepacks og muligvis via Microsofts automatiske opdateringer.

Ifølge Kim Mikkelsen, som er chefsikkerhedsrådgiver hos Microsoft Danmark, skyldes den lange reaktionstid at problemerne først skal indrapporteres af programleverandørerne.

- Vi arbejder så hurtigt vi overhovedet kan. Løsningen er her nu, og så arbejder vi selvfølgelig på at kunne sende opdateringen ud automatisk, siger Kim Mikkelsen.

Relevante links

http://www.sejlsport.dk/sw22197.asp

http://www.support.gyldendal.dk/




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere