TDC vælger Ericsson til at drive 5G-netværk:100 folk flyttes, pilottest parat til sommer og 4G opdateres

Microsoft-opdatering gør cd-rommer ubrugelige

Tusinder af cd-rommer med alt fra encyklopædier til søkort over danske farvende har siden august ikke kunnet bruges uden at afinstallere et såkaldt hotfix fra Microsoft. Problemet rammer både danske udgivere, internationale gigantforlag og universiteter.

Millioner af kopibeskyttede cd-rommer verden over med ordbøger, opslagsværker og kortmateriale har siden begyndelsen af august været ubrugelige, efter en automatisk sikkerhedsopdatering fra Microsoft.

Problemet skyldes sikkerheds-opdateringen KB917422, som i august blev udsendt automatisk til en række Windows-styresystemer.

Kun hvis ejerne manuelt fjerner sikkerheds-opdateringen og slår den automatiske opdateringer fra, kan cd-rommerne igen fungere korrekt.

Og det har sat en del support-afdelinger på overarbejde hen over sommeren.

Røver en del tid
En af de ramte danske udgivere, som oplever problemet, er Dansk Sejlunion, som har udgivet cd-rommen "Det Levende Søkort".

- Det røver noget tid. Det giver en række problemer på supporten fordi folk ikke kan forstå, at noget som virkede, ikke virker mere, siger Steen Wintlev, souschef i Dansk Sejlunion.

Foreningen har solgt i alt 4.300 eksemplarer af søkortet som siden begyndelsen af august har nægtet at fungere.

- Man håber jo at få løst den slags lynhurtigt. Men jeg synes ikke, at Microsoft har været voldsomt hurtig, selv om vi i længere tid har fået oplyst at en ny opdatering er på plads, siger han.

Også Gyldendal er ramt
også forlaget Gyldendal er ramt af samme problem.

Det fortæller Cliff Hansen, som er redaktør for Gyldendal Leksikon.

På firmaets hjemmeside oplyser firmaet, at opslagsværket Den Store danske Encyklopædi som er solgt i 35.000 eksemplarer, pludselig ikke vil starte.

Løsningen er ifølge Gyldendal at installere sikkerheds-opdateringen KB924867 som imidlertid endnu kun kan downloades fra Microsofts hjemmeside ved at kontakte Microsofts telefoniske support først.

Herefter vil man i en e-mail få tilsendt et password-beskyttet link fra Microsoft.

- Vi har haft mange daglige henvendelser. Det som har været mest generende er, at det for alle brugere forekommer at være vores produkt som fejler, og ikke Microsofts, siger Cliff Hansen.

Et internationalt problem
Problemet rammer ikke kun danske cd-rommer, men giver problemer for millioner af købere hos en række gigantforlag verden rundt.

- Det store held er, at så mange produkter er påvirket. Derfor er holdningen ude i verden, at det er en farlig ting der sker med de her automatiske opdateringer, siger Hans Pedersen, direktør for Linkdata Security, som blandt andet sælger sikkerhedsløsninger til Microsoft.

Ifølge Hans Pedersen er alle i branchen indstillet på at have en høj grad af sikkerhed mod virus. Men når de automatiske opdateringer laver så store ændringer, at der nærmest er tale om et nyt operativsystem, giver det store problemer for firmaer og fabrikker.

Ifølge ham vil et frit tilgængeligt link dog blive offentliggjort i løbet af denne uge.

Senere bliver opdateringen også udgivet sammen med nye servicepacks og muligvis via Microsofts automatiske opdateringer.

Ifølge Kim Mikkelsen, som er chefsikkerhedsrådgiver hos Microsoft Danmark, skyldes den lange reaktionstid at problemerne først skal indrapporteres af programleverandørerne.

- Vi arbejder så hurtigt vi overhovedet kan. Løsningen er her nu, og så arbejder vi selvfølgelig på at kunne sende opdateringen ud automatisk, siger Kim Mikkelsen.

Relevante links

http://www.sejlsport.dk/sw22197.asp

http://www.support.gyldendal.dk/


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Blockchain: Fremtidens betalingsløsninger

Blockchain-teknologien er på vej ind i betalingsmiljøerne og har potentialet til at sikre og effektivisere betalingsmetoderne i høj grad. Potentialet er enormt. Men hvordan kommer du i gang? Og hvordan finder du de lavthængende frugter? Det får du svar på på dette Computerworldevent

21. marts 2019 | Læs mere


Robot Process Automation (RPA) - sådan høster du gevinsterne

Fremtidens digitale vindere fokuserer på at nedbringe driftsomkostningerne radikalt gennem digitaliserede ’touchless operations’, hvor kun undtagelser behandles manuelt, og hvor automatisering og kunstig intelligens spiller sømløst sammen. Kom og hør mere om RPA og softwarerobotter - hvordan ser teknologien ud og hvordan kommer du i gang?

26. marts 2019 | Læs mere


Mød NNIT og kom med på en rejse fra Excel-drevet budgetproces til ægte corporate performance management

På dette event får du netop en introduktion til digitalisering af CPM (Corporate Performance Management) og BI (Business Intelligence), uden at du skal vinke farvel til Excel. Du vil få introduktion til software, der omfavner Excel og optimerer dine nuværende planning-, forecasting-, og konsolideringsprocesser.

27. marts 2019 | Læs mere


Premium
En ny udbudslov kan se dagens lys i 2020: Få overblikket her
Evalueringen af den nuværende udbudslov blev sat i gang, da erhvervsminister Rasmus Jarlov udsendte et høringsbrev i demcember 2018. Lovforslaget og eventuelle ændringer forventes at ligge klar i 2020.
Computerworld
Yousee, Telmore og TDC Erhverv bliver nu en del af et helt nyt underholdningsselskab
TDC Group bliver i fremtiden splittet op i to selskaber, og det ene selskab, der kommer til at fokusere på digital underholdning har netop fået sit navn.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.