Webpartner: Gammel vinder på nye hænder

Direktør Rasmus Helmich har for tredje år i træk styret Webpartner til titlen som Danmarks dygtigste tele- og internetselskab. I januar blev firmaet overtaget af Norske Ventelo.

Når man fylder 10 år, skal der ske noget stort. Måske var det sådan, de tænkte hos bredbåndsleverandøren Webpartner.

I hvert fald var 2006 dårligt skudt i gang, førend man havde sagt ja til et tilbud fra den norske telegigant, Ventelo, der for et tre-cifret millionbeløb overtog virksomheden fra Østerbro.

Firmaet, der nu lystrer navnet Ventelo Webpartner, topper for tredje år i træk Top 100-kategorien for tele- og internetudbydere.

Hjørnestenen i Ventelo Webpartner har alle dage været at give kunderne den bedst tænkelige service, men det norske opkøb har betydet, at fokus i 2006 i højere grad har været rettet indad frem for på at servicere kunderne.

Det har utvivlsomt kostet noget tabt goodwill hos kunderne, mener direktør Rasmus Helmich. Men nu er integrationen hos den nye ejer vel overstået, og tiden til at kigge fremad og vinde tabt goodwill tilbage er kommet.

Kunderne skal dog ikke forvente prisnedsættelser.

– Jeg tror ikke, man kan sælge på pris længere. Nu handler det om added value, om at give kunden noget ekstra for pengene. Og det er ikke, at klartonen er ekstra klar eller at minuttet koster 11 øre i stedet for 11,5. Added value er, at det er nemt, enkelt og fungerer i det daglige brug, siger Rasmus Helmich.

Den øgede værdi vil Ventelo Webpartner blandt andet tilbyde kunderne ved at give dem mulighed for at samle internet og telefoni hos virksomheden. Fokus på telesektoren er nyt og er nedarvet fra det nye moderselskab, der har status som Norges næststørste teleselskab med blandt andet 75.000 kunder alene i erhvervssegmentet.

I hele Skandinavien har Ventelo omkring 390.000 kunder, hvoraf cirka 6.000 stammer fra den danske afdeling. Det tal kan meget vel vokse i fremtiden. For selvom Ventelo Webpartner gør en dyd ud af kun at levere til erhvervskunder, kan det være ved at ændre sig.

Således tilbyder Ventelo allerede sine knap 300.000 privatkunder i Norge og Sverige bredbånd og internet.
Rasmus Helmich har tidligere været imod at gå ind på det private marked, men han erkender, at Ventelo Webpartner meget vel i fremtiden vil byde hr. og fru Danmark indenfor.

– Vi har gjort det i Norge og Sverige, så det vil da være mærkeligt, hvis ikke vi gjorde det i Danmark også, siger han.

Selvom der kan være synergier ved at være aktiv på både det private og erhversmarkedet, advarer han dog imod at lade sig forblænde af stordriftsfordelene.

– Man skal i meget, meget høj grad være opmærksom på, at det serviceniveau, som private forventer, ikke smitter af på det, man leverer til erhvervskunder. Hvis nogle i koncernen vedtager, at vi skal på privatmarkedet, vil min store kæphest være, at vi skal have så klar en adskillelse mellem privat- og erhvervskunder, at vi lige så godt kunne være to selskaber, siger han.

Ifølge Rasmus Helmich tages beslutningen om privatkunder tidligst i 2007.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere