Softwarehuset Edlund fastholder topplacering

Med produktet Forsikring.Net har Edlund, der leverer softwareløsninger til forsikringsbranchen, ramt plet, og selskabet placerer sig endnu en gang i toppen af Computerworlds Top 100-lister.

På Bjerregårds Sidevej i Valby holder softwarehuset Edlund til i et usædvanligt og idyllisk miljø.

Ni pragtvillaer i det mondæne Carlsberg-kvarter danner rammen om virksomheden, der endnu en gang har formået at klare sig fremragende.

For det er ikke første gang, at Edlund er højt placeret på Computerworlds årlige Top 100.

I 2002 var virksomheden bedst af alle, og sidste år var den nummer to i kategorien ’branchesoftware’.

I 2006 måtte virksomheden ansætte yderligere 17 medarbejdere, så der nu er 86 i alt.

Succesen skyldes blandt andet, at Edlund allerede i år 2000 valgte at satse fuldt og helt på Microsofts .NET platform til deres softwareløsninger til forsikringsbranchen.

– Det vigtige er, at hele vores løsning i dag er baseret på en moderne platform, nemlig .NET 2.0, forklarer teknisk direktør Thomas Edlund Jøhnk, der er søn af administrerende direktør Erling Edlund Andersen.

– Vi leverer et rammesystem, der kan skræddersyes til den enkelte kunde. Man kunne kalde det for stangtøj, der tilpasses, siger Erling Edlund Andersen.

Han forklarer endvidere, at tilpasningen foregår i samarbejde med kunderne, der også får adgang til den fulde kildekode, så de kan være medudviklere på projektet.

– De kan blive en del af vores projektgruppe og bagefter være så veluddannede, at de overtager vedligeholdelsen af systemet. Så vi er meget åbne med, at vi lægger kildeteksten frem, understreger han.

Faglighed i centrum

En stærk faglighed er et af fokusområderne hos Edlund og måske også det, som er hemmeligheden bag deres succes.

Virksomheden ansætter fortrinsvis folk med en kandidat- eller ph.d.-grad og har dermed en af de mest veluddannede medarbejderskarer.

Først for nylig er Edlund begyndt også at ansætte folk med anden uddannelse.

– Vi har fastholdt lige fra starten kun at ansætte højtuddannede. Det er ikke bare en nørd, der kan programmere, vi har brug for. Der er altså langt fra at være enormt god til C# og til at kunne sætte sig ind i nye områder samt forstå kundens forretning. Når man er en dygtig kandidat, så er der større sandsynlighed for, at man også er god til de her andre aspekter, forklarer Thomas Edlund Jøhnk.

For at holde på medarbejdere, der er kendetegnet ved så stærk en faglighed, er det, ifølge Erling Edlund Andersen, vigtigt at give dem udfordringer.

– Vores medarbejdere starter med at være veluddannede. De er for eksempel matematikere, dataloger og aktuarer. Det er vigtigt, at vi løbende sørger for, at de bliver efteruddannet, fortæller han.

Hver medarbejder bruger årligt en til to uger af deres arbejdstid på at efteruddanne sig, mens en del læser sideløbende med arbejdet.

Derudover besluttede Edlund for to år siden, at 15 af deres medarbejdere skulle gennemføre DIEU’s projektlederuddannelse.

Kravene til medarbejdernes faglighed er høj hos Edlund, men til gengæld kan de ansatte nøjes med en arbejdsuge på bare 35 timer.

– Vores politik er, at når folk er på arbejde, så skal de levere noget. Men vi skal ikke have folk siddende her i døgndrift, siger Erling Edlund Andersen.

Han fortæller, at Edlund i øjeblikket kun har begrænset aktivitet uden for Danmark, men i de kommende år vil virksomheden satse mere på det udenlandske marked.

– Den dag, det går løs, så er vi klar. Vores software er ikke udviklet til kun at passe til danske virksomheder, siger Erling Edlund Andersen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere