Mærsk har kig på mobilmarkedet i dyb stilhed

Rederi-koncernen A.P. Møller - Mærsk har flere gange uden held forsøgt at komme ind på det danske telemarked - blandt andet med køb af TDC og køb af en GSM-licens. Hidtil er det dog slået fejl, beretter ny bog.

Danmarks største virksomhed, A.P. Møller-Mærsk, har flere gang sat million-beløb på højkant for at komme ind i telebranchen, skriver Politiken, der citerer en ny bog om selskabet skrevet af Berlingske-journalisterne Jens Chr. Hansen og Søren Domino.

I bogen - "Søderberg - Mand af Mærsk" - fortælles det, at A.P Møller - Mærsk med Jess Søderberg i spidsen i dyb stilhed blandt har budt på en af de landsdækkende telefonlicenser - dog uden held.

Ideen var at opbygge et helt tredje forretnings-område, der skulle supplere olie og skibsfart, hedder det.

Ifølge Politiken har mobil-eventyret først og fremmest været Jess Søderbergs ide. Avisen citerer den kommende bog for, at Søderberg har haft planer om at gå massivt ind med investeringer i både tv, telefoni og internet.

Planerne er langt fra nye. Første forsøg blev ifølge bogen gjort i 1991, da den første GSM-licens blev sendt i udbud. Den gik til GN Store Nord, efter A.P Møller-løsningen Interfon var blevet slået i opløbet.

Angiveligt har rederi-koncernen også været interesseret i at købe Tele Danmark, da selskabet blev privatiseret, men trak sig, da det ikke kunne lade sig gøre at overtage aktiemajoriteten, ligesom A.P. Møller - Mærsk ifølge bogen sammen emd Hutchison-Whampoa overvejede at byde på en 3G-licens. Dette blev dog ikke til noget, skriver Politiken.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Dette smartwatch er som skabt til at krydse Gobi-ørkenen – men det fungerer også fint herhjemme
Garmin Instinct Solar er et af de første smart-ure, som slet ikke behøver at blive opladet – det har sin fordele og naturligvis også sine begrænsinger.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.