Mærsk har kig på mobilmarkedet i dyb stilhed

Rederi-koncernen A.P. Møller - Mærsk har flere gange uden held forsøgt at komme ind på det danske telemarked - blandt andet med køb af TDC og køb af en GSM-licens. Hidtil er det dog slået fejl, beretter ny bog.

Danmarks største virksomhed, A.P. Møller-Mærsk, har flere gang sat million-beløb på højkant for at komme ind i telebranchen, skriver Politiken, der citerer en ny bog om selskabet skrevet af Berlingske-journalisterne Jens Chr. Hansen og Søren Domino.

I bogen - "Søderberg - Mand af Mærsk" - fortælles det, at A.P Møller - Mærsk med Jess Søderberg i spidsen i dyb stilhed blandt har budt på en af de landsdækkende telefonlicenser - dog uden held.

Ideen var at opbygge et helt tredje forretnings-område, der skulle supplere olie og skibsfart, hedder det.

Ifølge Politiken har mobil-eventyret først og fremmest været Jess Søderbergs ide. Avisen citerer den kommende bog for, at Søderberg har haft planer om at gå massivt ind med investeringer i både tv, telefoni og internet.

Planerne er langt fra nye. Første forsøg blev ifølge bogen gjort i 1991, da den første GSM-licens blev sendt i udbud. Den gik til GN Store Nord, efter A.P Møller-løsningen Interfon var blevet slået i opløbet.

Angiveligt har rederi-koncernen også været interesseret i at købe Tele Danmark, da selskabet blev privatiseret, men trak sig, da det ikke kunne lade sig gøre at overtage aktiemajoriteten, ligesom A.P. Møller - Mærsk ifølge bogen sammen emd Hutchison-Whampoa overvejede at byde på en 3G-licens. Dette blev dog ikke til noget, skriver Politiken.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere