Digginet konkurs - alle medarbejdere fyret

Digginet har brugt de ni liv. I går var det sidste arbejdsdag efter et stormomsust efterår på kanten af graven. Det dybt forgældede selskab er nu erklæret konkurs. Alle medarbejdere er fyret.

Det stormomsuste bredbåndsselskab Digginet blev tirsdag erklæret konkurs af selskabets største investor.

Det betyder, at samtlige medarbejdere er opsagt med omgående virkning.

Største kredtor sagde stop

Selskabet har i de sidst uger arbejdet på en såkaldt brofinansiering, hvor de sidste beløb ifølge direktør Jimi Danielsen var ved at blive sat ind.

Men imidlertid sagde den største kreditor ifølge Jimi Danielsen i går stop og begærede Digginet konkurs.

Han fortæller, at man ikke på nuværende tidspunkt vil offentliggøre, hvem kreditorerne er.

Medarbejderne i selskabet havde efter orienteringen i går sidste arbejdsdag og får resten af deres løn udbetalt via løngarantifonden.

Ifølge direktøren er det ikke umuligt, at ideerne i Digginet kunne overføres i et nyt selskab. Men det bliver ikke med ham ved roret.

- Som investorer i denne her virksomhed har vi lavet noget selvransagelse af, hvad der er sket. Og på baggrund af, hvad vi nu har prøvet og oplevet, så kommer vi ikke til at købe nødlidende selskaber op indenfor bredbåndsbranchen igen. Det skal vi ikke prøve igen, siger Jimi Danielsen til Computerworld.

Tæt på mange gange

Digginet har længe balanceret på kanten af graven.

Senest reddede firmaet skindet på næsen ved i sidste øjeblik at garantere lønudbetalinger foran hele rækken af fagforeninger i skifteretten, efter Sammenslutningen af Frie Funktionærer på grund af manglende lønudbetalinger i juni havde begæret Digginet konkurs

Midt i den økonomiske krise trådte investorerne Jan Pathuel og Jimi Danielsen til.

Dengang erklærede de begge overfor Computerworld, at alt ville være på skinner i løbet af et par dage.

Men siden blev datoen flyttet til først 4. september, så 14. september, så 25. september, og nu er det hele altså slut med firmaets endelige konkurs i går.

Ikke værdier nok til alle

Ifølge Jimi Danielsen vil bestyrelsen forsøge at holde alle kreditorer skadesløse.

- Men det er helt stensikkert, at der ikke er værdier nok i selskabet til at kunne dække alle, siger han.

Jimi Danielsen vil ikke fortælle, hvor mange penge der mangler i selskabet, men beløbet er, hvad han selv kalder ”af signifikant størrelse.”

Derfor vil han heller ikke kommentere, hvor mange procent af tilgodehavenderne kreditorerne kan forvente at få igen.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere