Danske Platon køber de gamle stiftere ud

Konsulenthuset Platon bruger millioner af kroner på at købe selskabets oprindelige stiftere ud. "Vi har en aftale om at købe dem ud over en årrække," fortæller Platons administrerende direktør, Michael Borges.

Efter trinvis gennem en årrække at have købt to af de oprindelige stiftere ud, er konsulenthuset Platon nu næsten udelukkende ejet af medarbejderne.

- Medarbejderne ejer nu 95 procent af firmaet, siger Michael Borges, der som administrerende direktør for Platon selv sidder på godt en fjerdedel af aktierne i det blomstrende konsulenthus.

Udover ejerskab af aktier er nogle af de i dag 110 ansatte medejere gennem optioner på aktier i Platon.

Sælger metodeværktøj

Siden Platon så dagens lys for syv år siden, har firmaet gennemført 200-300 business intelligence-projekter og samtlige er dokumenteret fra a til z.

Som noget ret usædvanligt i branchen sælger Platon sit møjsommeligt udviklede metode-værktøj Insight til sine kunder, så de selv har værktøjet til at implementere store information management-projekter.

Det betyder, at de store virksomheder ved implementeringen af sådanne information management-projekter ikke længere har brug for konsulenternes viden, men kun for deres arbejdskraft, og det bliver naturligvis til en helt anden pris.

Franchise-koncept

Efter at have betalt dyre lærepenge med etableringen af et 100 procent ejet datterselskab i Norge for tre år siden har Platon ændret strategien for den fremtidige udenlandske ekspansion.

- Fremover etablerer vi os i udlandet gennem franchise-tagere, der betaler en procentdel af deres omsætning til os. Derudover skal vi også have en mindre ejerandel af vores udenlandske franchise-tagere, siger Michael Borges.

Den første franchise-tager-kontrakt er underskrevet med et firma i Island, mens Platon forhandler med yderligere tre i Sverige, Finland og Norge.

- Jeg tror, de kommer dryssende over de næste tre måneder, vurderer Platon-chefen.

Ikke overvældende

På grund af de mange investeringer er forventningerne til indeværende regnskabsår ikke overvældende store.

- Vi laver regnskabsåret om, så det fremover følger kalenderåret. Vi lukker snart det første halvår, og det ender med et mindre overskud om end ikke på niveau med sidste års resultat, siger Michael Borges.

Fra 2008 forventer virksomheden for alvor, at de investeringer, der kastes efter den internationale ekspansion, begynder at kaste overskud af sig.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere