Artikel top billede

Torvalds: GPLv3 er bare endnu en licens

Linus Torvalds mener ikke, at hverken GPLv3 eller DRM vil få nogen betydning i det store billede. Derimod hader han DRM og mener, at udviklingsarbejde skal være sjovt før det er værd at beskæftige sig med.

Skaberen af Linux, Linus Torvalds, kalder både den kommende General Public License version 3 (GPLv3) og Digital Rights Management teknologi (DRM) for petitesser, når man betragter den store forkromede teknologiudvikling.

Det skriver engelske zdnet.co.uk, hvortil han siger, at GPLv3 og DRM efter hans mening vil komme til at føre til en masse varm luft og mange sårede følelser.

- Men vil de have nogen reel betydning, når det kommer til stykket? Jeg tror det ikke, sagde han i forbindelse med et interview på Linux-konferencen i Sydney,

Interessant udgivelse

Linus Torvalds mener dog, at udgivelsen af GPLv3 til foråret var interessant.

Han begrundede interessen med, at GPLv2 fra 1991 længe har været standarden i open source-miljøet, hvor cirka to tredjedele af open source softwaren knytter sig til GPLv2.

Dog har folk gennem tiderne anvendt mange licenser, påpeger han.

- Og derfor er det jo bare endnu en licens og ikke det store nummer, siger han.

Hader DRM

Han erkendte, at diskussionerne omkring teknologier og software ofte ender i stærke debatter, hvilket han kender fra sig selv.

Blandt andet luftede Linus Torvalds sit negative syn på DRM i interviewet på konferencen. Det skyldes, at teknologien gør livet surt for brugerne, mener han.

- En af grundene til, at jeg virkelig hader DRM er, at det teknologisk set er en underlegen løsning. Teknologien gør det rent faktisk sværere for folk at gøre det, som de har lyst til, sagde Linus Torvalds.

Udviklingsarbejde skal være sjovt

Han forklarede sine udsagn med sit eget menneskesyn.

- Jeg er en stor tilhænger af at lade folk gøre, som de har lyst til. Hvis nogen har lyst til at benytte sig af DRM, så er det deres problem. Jeg vil personligt ikke have noget at gøre med det, forklarede han i interviewet.

Derimod skal softwareudvikling være sjovt, førend han vil beskæftige sig med det.

- Det handler ikke om, om man skal være kommerciel eller ikke-kommerciel eller benytte sig af closed source eller open source. Men man skal have det sjovt for at få det bedste resultat, sagde Linus Torvalds.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere