Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Torben Klint)

Helge Sander afviser kritik af sikkerhedsråd

Videnskabsminister Helge Sander (V) afviser blankt oppositionens kritik af den nuværende it-sikkerhed og beskyldninger om, at han holder it-råd i kort snor.

Ikke noget at komme efter.

Det er videnskabsminister Helge Sanders reaktion på oppositionens beskyldninger om, at it-sikkerheden sejler, fordi ministeren i 2005 nedlagde et uafhængigt råd for it-sikkerhed.

- Det var ikke en fejl at nedlægge det gamle råd, for det var der jo også kritik af. Nogle sagde for eksempel, at rådet var for teoretisk, siger Helge Sander til Computerworld.

Nu vil et flertal uden om ministeren oprette et nyt uafhængigt råd, der ikke er forankret til ministeren.

Helge Sander er lydhør, selv om ingen skal regne med, at der sker noget før tidligst til næste år.

- Jeg lytter til alle de forslag, der kommer som kan øge sikkerheden. Men nu har vi altså vedtaget en model med et sikkerhedspanel, et kompetencecenter i styrelsen og et uafhængigt råd i form af teknologirådet. Og den model kører i 2006 og 2007, siger Helge Sander.

- Hvad siger du til kritikken af, at du med den nuværende model holder instanserne i kort snor?

- Det passer simpelthen ikke. Nogle siger, at jeg udpeger dem, der sidder i rådene, men det skal nogen jo gøre. Og jeg har jo ingen beføjelser i forhold til dem, siger Helge Sander.

Afviser panel-medlemmer

Helge Sander afviser også de medlemmer af Videnskabsministeriets eget it-sikkerhedspanel, der siger, at de ikke bliver lyttet til.

- Flere medlemmer af det nuværende it-sikkerhedspanel mener ikke, at du lytter til dem. Gør du det?

- Panelets overvejelser indgår i vores arbejde. Og jeg har faktisk direkte spurgt panelet om, hvorvidt de synes, at jeg skulle oprette et it-etisk råd. Dets svar var, at det ikke var det mest presserende. Så jeg lytter til dem, siger han.

Generelt mener Helge Sander, at sikkerheds-situationen kunne være bedre, men den er meget problematisk idag.

- Mener du, at it-sikkerheden er god nok i dag?

Den er aldrig god nok. Vi skal altid forbedre den. For som jeg har sagt utallige gange i mine fem år som minister: Tryghed er forudsætningen for udbredelse af digitaliseringen, siger Helge Sander.

Helge Sanders eget sikkerhedspanel har netop afleveret dets årsrapport til Helge Sander.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere