Fremtidens skærmkrig står mellem OLED og SED

Tema: Fremtidens fladskærme bliver en kamp mellem to teknologier, nemlig OLED og SED. Begge teknologier byder på millimeter-tynde fladskærme.

2007 bliver året, hvor to fremtidige skærmteknologier kommer til at krydse klinger i større stil.

OLED (Organic Light Emitting Diode) og SED (Surface-conduction Electron-emitter Display) har ganske vist været undervejs nogle år, men det er i år, de to teknologier så småt begynder at blive anvendt i store fladskærme.

Begge teknologier lover millimetertynde lavenergifladskærme med en opløsning og klarhed der overtrumfer dagens LCD-skærme.

Normalt anvendes OLED til mindre skærme som mobiltelefoner, MP3-afspillere og digitale kameraer, men i begyndelsen af året viste Sony to fladskærmsprototyper baseret på OLED.

Det var et 11-millimeter tyndt 27-tommers fjernsyn med en opløsning på 1920 x 1080 samt et otte millimeter tyndt 11-tommers fjernsyn med en opløsning på 1024 x 600.

Sony har ikke oplyst, hvornår selskabet vil gøre OLED-baserede produkter kommercielt tilgængelige.

Bittesmå rør

Hvor OLED anvender lysdioder til at skabe et billede, består SED-teknologien af bittesmå billedrør, hvor elektroner får fosforatomer til at lyse og skabe et billede.

Canon har investeret 10 milliarder kroner i SED-teknologien og dannede sammen med Toshiba i 2004 selskabet SED Inc., der skulle kapitalisere på den nye fremkommende teknologi.

I begyndelsen af i år blev det samarbejde opløst. Ikke på grund af samarbejdsproblemer, men grundet licensproblemer.

Canon købte andel

Det var nemlig firmaet Nano-Proprietary, der i 1999 licenserede SED-teknologien til Canon.

Nano-proprietary mente ikke, at Canon kunne anvende licensrettighederne i et joint-venture med Toshiba. For at løse det retslige problem, valgte Canon at købe Toshibas andel af SED Inc.

Trods den licensmæssige sten på vejen forventer Canon at have de første SED-skærme klar i Japan mod årets slutning.

Canon er i øjeblikket ved at revurdere, hvornår en masseproduktion af SED-skærme til resten af verdensmarkedet vil finde sted.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere