Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Forfatterpar vil have brugere til at skrive til net-bog

Webchamp 2007: Forfatterpar forsøger på deres hjemmeside at bede læserne om hjælp til at skrive parrets næste roman. Dorphpasternak.dk/blog er nomineret i kategorien Særprisen.

Forfatterparret Simon Pasternak og Christian Dorph oprettede i sommeren 2006 en weblog på deres hjemmeside.

Formålet var dels at promovere deres første krimi, dels at publicere førstehåndsudkast til deres kommende roman og bruge brugerne til research og feedback.

Og det er sidstnævnte, der er grunden til, at hjemmesiden bliver nomineret i kategorien Særprisen i årets webchamp.

Kommunikationen omkring den nye bog foregår nemlig i en blog.

Inden for forlagsverdenen kan de to forfattere bryste sig af at være de første til at skrive deres kriminalroman på nettet i samarbejde med brugerne.

Læsere kan kommentere og eksempelvis påpege, om processen går for langsomt, er for kedelig, eller de kan spørge til, hvem forskellige personer i bogen er.

Fordi bogen foregår i 1979, hjælper læserne også med faktuelle oplysninger fra disse år.

Den utraditionelle markedsføring på Dorphpasternak.dk/blog er støttet af Marienborgpuljen.

Webdesigneren

Da hverken Simon Pasternak eller Christian Dorph havde erfaring med weblogs, overlod forfatterne de designmæssige beslutninger til Mikael Ørting Kristiansen fra kommunikationsvirksomheden Kolophon.

Han har valgt at benytte blogsystemet Wordpress - både fordi han kender systemet, og fordi det er et system med mange funktioner.

Bloggen var i øvrigt noget af det sidste, han lavede på hjemmesiden, men det er helt klart bloggen, folk besøger.

Der er nemlig 10 gange så mange hits på bloggen, som der er på det øvrige site, oplyser han.

Fire hurtige spørgsmål

Computerworld har spurgt Mikael Ørting Kristiansen om, hvad der er godt webdesign i hans øjne, og hvilken hjemmeside der er hans egen personlige favorit.

- Hvad er den bedste feature ved dorphpasternak.dk/blog?

- Det bedste ved dorphpasternak.dk/blog er, at det er forfatterne selv, der skriver alle teksterne. Det gælder i øvrigt også for hele dorphpasternak.dk-universet.

Og så giver bloggen læserne et kik ind backstage, hvor de får lov til at deltage i forfatternes arbejde med at skrive bøger.

Normalt får man som læser bare en færdig bog i hånden, som man så kan læse, og først derefter søger man efter yderligere oplysninger om forfatteren og forfatterskabet.

På dorphpasternak.dk har læserne mulighed for at være med hele vejen - fra den første idé til den færdige bog.

- Hvilken feature ville du gerne ’stjæle’ fra et andet site?

- Jeg har ikke lige en bestemt feature, jeg går og drømmer om at stjæle fra andre.

Generelt kan jeg godt lide idéerne bag mange af de nye kollaborative værktøjer, som for eksempel wikier, kollaborative websites, der giver mange folk mulighed for at arbejde sammen om et projekt.

- Hvad er din favoritside på nettet?

- Hvis jeg skal nævne én side, må det blive google.com/reader, der er en online RSS-reader.

Det er godt nok ikke et website, men et online tool, men forskellen mellem de to kategorier er vel også efterhånden til at overse.

Jeg læser afsindigt mange blogs hver dag, og de ligger alle sammen på min Google Reader. Det betyder, at jeg kan læse dem, ligegyldigt hvor jeg arbejder.

Når der kommer et nyt indlæg på for eksempel dorphpasternak-bloggen, får jeg besked med det samme, fordi jeg har tilmeldt mig bloggens feed.

Det koster ikke noget, og jeg styrer det selv. Det kan jeg godt lide.

- Hvad kan blive bedre ved dorphpasternak.dk/blog?

- Det kunne være sjovt at få mere lyd og billede på bloggen. Vi planlægger blandt andet at lægge optagelser af interviews, oplæsninger og lignende ud som podcast.

Computerworld præsenterer i perioden op til Webchamp 2007 alle de nominerede websites i kategorierne Forståelighed, E-handel, Produktpræsentation, Dialog, Navigation og Særprisen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere