Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Data-eksplosion gør intim overvågning nødvendig

Tema: Jo større datamængden bliver, jo tættere skal sikkerheds-kontrollen være af den enkelte bruger, lyder det fra sikkerhedsselskaber. Muligheden for at fjern-blokere enkelte data fra enkelte pc’er vil kunne hindre meget kvababbelse.

Evian, Frankrig: Tæt overvågning af hver enkelt bruger og hver enkelt datapakke i et netværk står øverst på mange virksomheders ønskeliste, lyder det fra en stribe sikkerhedsselskaber, som ser et spirende opbrud med de anonyme netværk i horisonten.

Den voldsomt stigende mængde brugere og data, der flyder gennem i netværkene i dag, øger efter sikkerhedsselskabernes mening behovet for at kontrollere og overvåge de enkelte data på de enkelte pc’er tilknyttet et netværk.

Vandværk eller filter?

”Stoler du på vandhane-vandet fra vandværket eller filtrerer du det selv, når det kommer ud af vandhanen? Det er essensen i spørgsmålet,” lyder det fra Andy Buss, analytiker i analysehuset Canalys.

Og svaret er klart fra sikkerhedsselskaberne.

En personlig filtrering og kontrol er vejen frem i en verden med et stigende antal pc’er, stigende datamængder og et stigende antal netværk og applikationer – som eksempelvis VoIP.

”Vi kan se en bevægelse mod en mere holistisk indgang til sikkerhed. Sikkerhed bliver mere og mere integreret med netværkenes indhold frem for blot netværket. Målet er, at få maksimalt fleksible forretningssystemer uden at sætte sikkerheden over styr,” siger Andy Buss.

Problemet er tydeligt. I de seneste år har der været en stribe eksempler på, hvor galt det kan gå, når en bærbar computer med dyrebare data bliver tabt eller stjålet.

For nylig kom det for eksempel frem, at det amerikanske forbundspoliti, FBI, i det seneste år har mistet 160 bærbare computere, uden at have den mindste viden om, hvilke data, der ligger på dem.

Tidligere har der været eksempler på, at mistede bærbare computere har indeholdt tusindvis af bankkonti og andre fortrolige oplysninger, ligesom sikkerheds-selskaber jævnligt advarer om, at transportable enheder som iPods, USB-penne og lignende udgør en sikkerheds-risiko, fordi medarbejdere i virksomheder ofte uden videre kan overføre data til dem og tage dem med.

Forkert brug af sikre netværk

”Mange sikkerhedsproblemer skyldes i dag ikke usikre netværk, men forkert og skødesløs brug af sikre netværk,” siger James Colling, direktør i sikkerhedsselskabet Tipping Point.

Den holdning deler Bruno Harring fra ProCurve Networking.

”Netværkene er i dag meget sikre, og et eller andet sted er vi nødt til at stole på, at de er sikre og i stedet rette fokus mod løbende inspektioner af de enkelte datapakker,” siger han.

En konstant og detaljeret overvågning af netværket er derfor nærliggende og bliver i stigende omfang efterspurgt, lyder det.

”Vi har brug for, at man straks kan se, hvilke data, der befinder sig på bærbare, der forsvinder, og – allerbedst – straks kunne afskære dem, så data ikke kan flyttes over på en USB-pen eller andet. Vi skal holde øje med alt indhold – bankkonti, cpr-numre og andet - i realtid,” siger James Colling.

Samtidig vil en detaljeret overvågning kunne sikre, at bestemte medarbejdere kun får adgang til bestemte dele af et netværk på bestemte tidspunkter – alt afhængig af opgave, hvor de befinder sig og flere andre parametre.

Den vej vil industrien

”Vores kunder ønsker helt klart at gå denne vej,” siger James Colling fra Tipping Point.

Den holdning deler Bruno Harring fra ProCurve Networking.

”Adgangskontrol og overvågning af datapakkerne er nøgleområder,” siger han.

Indtil videre kan virksomheder dog ikke uden videre sende en detaljeret overvågning af alle data på de forskellige netværk i luften.

Det hindrer privacy-lovgivningerne i flere lande, og det er et afgørende spørgsmål, der skal afklares, inden den detaljerede overvågning for alvor kan få frit løb.

”Vi venter nu på regeringerne, som bør kigge på disse spørgsmål, så borgere og virksomheder kan få lov til at beskytte deres data på en ordentlig måde,” siger Karl Driesen , salgsdirektør i sikkerhedsselskabet Infoblox.




IT-JOB

Saab Danmark A/S

Test Manager

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Karrieremulighed inden for cybersikkerhed

Optum Computational Engineering ApS

SW developer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere