Færøsk bank ind i elselskabernes bredbåndseventyr

Tema: Færøske EIK Bank har sat sig på 20 procent af aktierne i elselskabernes bredbåndsselskab, Nianet. Firmaet investerer massivt i et landsdækkende, fiberoptisk netværk, som skal vippe TDC af tronen som erhvervslivets foretrukne leverandør af telefoni og bredbånd.

Den færøske EIK Bank har købt sig ind i bredbåndsselskabet Nianet, der er en række elselskabers fælles erhvervstelefoniselskab.

EIK Bank sidder nu på 20 procent af aktierne i Nianet og er dermed den største aktionær i selskabet, der også har MidtVest Bredbånd, EnergiMidt, EnergiRanders, SEAS/NVE, Galten Energi og NRGi i ejerkredsen.

"Det er en ren finansiel investering fra bankens side, og det er vi stolte af. Det tyder jo på, at vi ikke er de eneste, der tror på, at vi er i færd med at skabe en rigtig god forretning," siger salgsdirektør Michael Hartmann fra Nianet.

Vil vippe TDC af tronen

Det går da også støt fremad for Nianet, der i selskabets årsrapport for 2006 kan prale af et plus på 2,1 millioner kroner på bundlinjen og en vækst i omsætningen på knap 30 procent.

Dermed omsatte selskabet for 93,5 millioner kroner og må betegnes som en miniput sammenlignet med TDC, der omsatte for mere end 47 milliarder kroner i 2006. Alligevel tøver Michael Hartmann ikke med at udnævne TDC til dets direkte konkurrent.

"Det danske telemarked har været kendetegnet ved, at TDC har sat solidt på 80 procent af markedet, mens resten af selskaberne har kæmpet om de resterende 20 procent. Det gør vi ikke. Vi går direkte efter TDC's erhvervskunder," siger Michael Hartmann.

Han fortæller, at over 80 procent af Nianets kunder tidligere købte deres tele- og kommunikationsydelser hos TDC. Nianet kan flytte kunderne, fordi det har opbygget en fiberinfrastruktur, der strækker sig over 2.500 kilometer på kryds og tværs af Danmark.

"Vi har fra begyndelsen gået efter at blive et reelt alternativ til TDC ved at investere massivt i at opbygge vores eget landsdækkende fiberbaserede netværk. Vi kan i dag nå ud til 90 procent af virksomhederne i Danmark, og vi fortsætter med at udvide," siger Michael Hartmann.

Tæt samarbejde med elselskaber

Nianet arbejder tæt sammen med ejerne i energiselskaberne. Nianet sørger for det landsdækkende netværk er toptunet, mens energiselskaberne tager sig af kundekontakten i deres lokalområder og graver fiberkabler ned, der kobler kunden på det landsdækkende netværk.

Nianets kunder er private og offentlige virksomheder over hele Danmark, der typisk har to eller flere fysiske adresser, samt et behov for højhastighed og sikkerhed, der retfærdiggør anvendelsen af fiber i forhold til traditionelle transmissionsformer, som de eksempelvis kan få over TDC's kobbernetværk.

Nianet har hidtil primært fokuseret på private kunder, men skruer nu op for indsatsen over for det offentlige.

Vil være SKI-leverandør

"Vi har allerede en del offentlige kunder, såsom Miljøstyrelsen, Region Midtjylland og andre, men vi satser benhårdt på at blive valgt som SKI (Statens og Kommunernes Indkøbs Service)–leverandør," siger Michael Hartmann.

Dermed vil Nianet kunne indgå aftaler om bredbåndsløsninger med offentlige kunder til attraktive priser og uden administration af diverse regler om udbud og beløbsramme. En ny aftale bliver sendt i udbud i marts og afsluttet med udnævnelsen af SKI-leverandører i oktober.

Derudover regner Nianet med at fortsætte de tocifrede vækstrater fremover gennem endnu tættere partnerskaber med elselskaberne.

"Flere elselskaber har eksempelvis stærke kompetencer inden for IP-telefoni, som vi med fordel kan slå sammen med vores infrastrukturløsninger på landsplan og derved opnå en kritisk masse. Kun ved masseproduktion kan vi slå TDC", siger Michael Hartmann.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere