Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Søren Kristensen fra Forsvarets Efterretningstjeneste forlader formandsposten i Fagrådet for IT-sikkerhed efter fem år.

Dansk IT hædrer sikkerheds-ildsjæl

Reportage: Det overtegnede årsmøde i organisationen for de it-professionelle i Danmark stod i globaliseringens og innovationens tegn. Søren Kristensen modtog særlig hæder.

Interesseorganisationen for de it-profesionelle i Danmark, Dansk IT, benyttede i dag årsmødet til at hædre en af organisationens markante personligheder, Søren Kristensen, der til dagligt arbejder i Forsvarets Efterretningstjeneste og netop har forladt formandsposten i Fagrådet for IT-sikkerhed efter fem år.

I motivationen for at tildele Søren Kristensen prisen pegede foreningens formand Lars Mathiesen på, den store indsats Søren Kristensen har ydet som drivkraft i et af Dansk ITs største arrangementer, den årligt tilbagevendende IT-sikkerhedskonference.

Indsats for råd

Derudover understregede Lars Mathiesen, at Søren Kristensen spillede en væsentlig rolle i arbejdet med at skabe Rådet for IT- og persondatasikkerhed, som Dansk IT stod bag oprettelsen af efter regeringen valgte at nedlægge sit eget it-sikkerhedsråd.

Der var taktfaste klapsalver til prismodtageren fra de 310 deltagere på årskonferencen.

Det er blevet en tradition, at Dansk IT holder en konferencen før den egentlige generalforsamling, men det er første gang, at foreningen har måttet lukke for tilmeldinger, fordi der ikke var plads til flere i auditoriet på kunstmuseet Arken i Ishøj syd for København.

Globalisering 2.0

De 310 deltagere fik til gengæld en konference i globaliseringens og innovationens tegn. Ejer og topchef i Danfoss, Jørgen Mads Clausen talte blandt andet om sine forventninger til det han kaldte Globalisering 2.0, hvor globalisering af virksomhedernes servicefunktioner kommer i centrum.

"I Danfoss har vi nu samlet finansopgaver fra 35 business units i 29 lande til et shared servicecenter i Krakow, Polen sammen med Capgemini," fortalte Jørgen Mads Clausen.

"På samme måde har vi etableret et it-service center i Kina. Outsourcing af service og globalisering af udvikling og design er vejen frem i globalisering 2.0. Der ikke bare mange penge at spare, men den globale diversitet der opstår i team på tværs af grænser er guld værd, når det gælder innovation," sagde Jørgen Mads Clausen.

Den tråd tog Per Buchwaldt fra Fagrådet for IT Governance & Management straks op i sit indlæg på årsmødet.

Han pegede på, at den danske tradition for effektiv it-udnyttelse netop skabe de bedste forudsætninger for at høste fordelen i både globalisering og innovation, hvor it-understøttelsen er helt afgørende.

Udfordringer

"Men der eksisterer fortsat en række fundamentale udfordringer fra forståelse af teknologien på direktionsgangen over målinger af den værdi it skaber til at skaffe ansatte til at udvikle og vedligeholde de løsninger, som er nødvendige for at understøtte globalisering og innovation," sagde Per Buchwaldt.

Men det er netop udfordringer, som fagrådet arbejder med at løse gennem anbefalinger af modeller for it-ledelse eller governance.

Og Per Buchwaldt lovede at fagrådet vil arbejde på at udbygge anbefalingerne med de bedste eksempler på, hvordan det kan gøres.

Medlemstallet siver

Udfordringer har Dansk IT også på det organisatoriske plan.

For andet år i træk konkluderer foreningen at medlemstallet står stille – og det er endda med de positive briller på.

Reelt faldt medlemstallet fra godt 6.200 til 5.800 medlemmer – en afgang der kan forklares med ophøret med et samarbejde mellem HK Samdata og Dansk IT.

Den nye bestyrelse skal nu arbejde videre med den udvikling og fintune den professionalisering af Dansk ITs rolle som interesseorganisation, der startede med en række organisatoriske ændringer for et år siden.

På den generalforsamling, der fulgte dagens årskonference valgte Dansk IT således fire nye bestyrelsesmedlemmer:

- Projektchef Peter Dreyer, Innovation Lab
- Direktør Klaus Kvorning Hansen, PenSam
- Direktør Christian F. Nissen, Itilligence
- Direktør Lone Smetana, AM Production

De nye bestyrelsesmedlemmer slutter sig til den øvrige bestyrelse som består af:

- Direktør Lars Mathiesen, Nykredit (formand)
- Direktør Dorte M. Stigaard, Region Nordjylland (næstformand)
- Adjunkt Henrik Udsen, Københavns Universitet
- It-direktør Michael Moesgaard, DONG Energy
- Direktør Klaus Nissen, SU Soft
- Enterprise Architect Jan Staack, Region Hovedstaden
- Partner Knud A. Sveistrup, SAM Headhunting A/S
- Direktør Henrik Zangenberg, Gartner Consulting




IT-JOB

Centrica Energy

Senior Business Analyst

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

IAM-medarbejder

Staten og Kommunernes Indkøbsservice A/S (SKI)

IT-udvikler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere