Artikel top billede

Vis mig dit skrivebord, Martin Thorborg

Der er blod og kanyler på skrivebordet, når iværksætteren og Spam-bekæmperen Martin Thorborg viser sin desktop frem.

Hvilket billede har du på dit skrivebord – og hvorfor?

"Normalt har jeg et billede af mine børn, men jeg har lige fået en ny computer, og på den har jeg forsiden af anden version af min nye bog, e-pusher 2.0, for at holde fokus. Det er et lidt drabeligt billede, men det er egentlig meget cool.

Men normalt er det et billede af min familie. Jeg arbejder rigtig meget, og så kan jeg sidde og kigge lidt på dem."

Hvilket program bruger du mest på din arbejdscomputer?

"Outlook er det, jeg bruger mest af alt. Jeg bruger det mere, end jeg bruger fjernsyn, mobiltelefon og kogeplader. Der er ikke noget som helst, jeg bruger mere end det. Det er lige før jeg trækker vejret mindre, end jeg bruger Outlook.

Men generelt bruger jeg ikke særlig mange forskellige programmer, for det meste af det, jeg går og laver, befinder sig ude på nettet."

Arrogant Netscape førte til Microsoft

Internet Explorer eller Firefox?

"Det lyder åndsvagt, men jeg er så traditionsbunden. Når først jeg har fundet ud af den måde, tingene virker på, så bliver jeg hængende.

Jeg gik fra Mosaic til Netscape, da den kom i 1996, for den var en del bedre. Men jeg blev så hamrende arrig på Netscape dengang, fordi de var så arrogante over for os, da vi var internetudbydere med Cybernet.

Vi ville gerne distribuere Netscape, og de ville gerne have penge for det. Det er der intet problem i, og vi ville også gerne betale for det. Men Netscape i USA sagde, at vi skulle snakke med afdelingen i Spanien, for det var dem, der tog sig af Danmark. Men der var ikke én eneste på det spanske kontor, der kunne andet end spansk, så vi kunne ikke kommunikere med dem.

Vi forklarede det til afdelingen i USA, men de sagde, at det var vores problem, og vi var nødt til at snakke med dem i Spanien.

Helt tilfældigt ringede Microsoft op et par dage efter og spurgte, om vi ikke ville have deres nye Explorer gratis, og de skulle nok yde support på den. Og så er jeg hængt ved siden, og er godt tilfreds.

Men jeg har Firefox installeret, men det er mest for at tjekke kombatibilitet med vores produkter. Jeg kan ikke få øje på, hvordan Explorer skulle være bedre end Firefox, men nu ved jeg hvor knapperne sidder. If it works, don't fix it."

Hvad er dit favoritprogram?

"Jeg har månedens favoritprogram, og det er Adwords Editor fra Google.

Jeg er superbegejstret for den, for jeg arbejder meget med at købe adwords til Spamfighter og Amino.

Jeg har kørt det online som en webservice og har været godt tilfreds. Men nu har jeg opdaget, at når jeg kører det lokalt fra computeren, går det syv gange så hurtigt.

Hvad der tog mig en hel aften før, kan jeg klare på en time nu."

Konkurrenterne er de værste programmer

Hvilket program er det værste at bruge?

"Det værste er, når jeg sidder og tester vores konkurrenters produkter. Jeg sætter en ære i at sætte mig ind i, hvad vores konkurrenter laver, og jeg tester forskellige spamfiltre, og det værste er, når man finder en konkurrents produkt, der virker.

Sådan noget som Cloudmark er et glimrende produkt, så det, synes jeg, er forfærdeligt at bruge, ud fra den betragtning, at Cloudmark er en ond og hård konkurrent.

Det er altid irriterende at bruge gode programmer, der er lavet af en konkurrent."

Hvad arbejder du med lige nu på computeren?

"Amino virksomhedsbørsen, hvor jeg er ved at lægge sidste hånd på en ny version.

Vi lagde ud med et basalt design for bare at komme i gang, men nu har jeg trukket på nogle rigtig gode ressourcer, der har redesignet det hele, så det bliver meget mere lækkert og enkelt at bruge. Sådan helt web 2.0-agtigt.

Vi er meget langt med det, så jeg håber, vi er klar til at lægge det på om en 14 dages tid."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere