Artikel top billede

Vis mig dit skrivebord, Preben Mejer

Kunst og konen pryder computerens skrivebord, og der står Microsoft på de fleste af programmerne. Direktør i fremtidslaboratoriet Innovation Lab, Preben Mejer, viser sin computer frem.

Hvilket billede har du på dit skrivebord – og hvorfor?

"Jeg er lige kommet hjem fra ferie, og i sidste uge overnattede jeg i vindistriktet Rioja i Spanien på et meget lækker hotel lavet af Frank Gehry, ham der har lavet Guggenheim i Bilbao.

Det har jeg et billede af, hvor min kone står foran.

Jeg har det billede, fordi det er behagelige ferieminder, og så fordi jeg er fascineret af den måde at bruge arkitekturen på. Det er en enorm fræk måde i stedet for de stive, kedelige rammer, som arkitetkur oftest er i Danmark - det der strenge, skandinaviske, dødkedelige look med masser af glas, som vi exellerer i her.

Den her bygning er så den totale kontrast. Den er dynamisk, organisk og nesten levende at kigge på, og som man kan røre ved i modsætning til de danske bygninger, som man skærer sig på."

Lever i Outlook

Hvilket program bruger du mest på din arbejdscomputer?

"Jeg må sige, at jeg ånder og lever i Outlook, det hører til undtagelsen, når jeg laver noget uden for Outlook.

Nummer to på listen er også i den her sammenhæng ret kedsommelig, nemlig Powerpoint. Jeg er olympisk mester i Powerpoint. Dybt kedeligt, men sådan er det "

Internet Explorer eller Firefox?

"I begyndelsen brugte jeg Netscape. Jeg mødte Netscape-folkene, da de kun var 10-20 stykker. Ligesom jeg mødte Yahoo!, da de oprindelige stiftere stadigvæk sov under skrivebordene, og der var fem ansatte. Yahoo! holdt til i et hjørne af en lille lagerbygning, hvor de havde lejet kontoret til lageret, der ikke længere havde brug for det.

Jeg var glad for Netscape, men da Office kom med Explorer stort set indbygget, var der alligevel fordele ved at bruge den samlede pakke. Lige siden har jeg brugt Explorer.

Jeg har også Firefox installeret, men har svært ved at se fordele, der gør at jeg skulle skfite."

Microsoft bedst og værst

Hvad er dit favoritprogram?

"Outlook. Jeg ville ikke vide, hvad jeg skulle gøre uden det."

Hvilket program er det værste at bruge?

"Outlook – nej spøg til side. De andre programmer i Office-pakken har stadig noget at lære, før de bliver tilstrækkeligt brugervenlige.

Indenfor de sidste 24 timer har min powerpoint totalt uønsket formatteret typografien på 250 slides, så det står som en sæk kartofler, der er væltet. Samtidig har word – igen totalt uønsket – foretaget engelsk og unødvendig stavekontrol på min danske tekst, og ændret alt hvad ændres kan til engelsk staveform. Sommetider elsker jeg nørderne i Redmond."

Hvad arbejder du med lige nu på computeren?

"Lige nu sidder jeg med Googles Picasa og ordner feriebillederne. Vidunderligt program, brugervenligt, logisk og tilgivende ud over alle grænser."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere