Kritik: IFPI’s anti-piratstrategi ligger i ruiner

Piratgruppen mener, at IFPI’s udmelding om et musikabonnement til 100 kroner om måneden er et resultat af en fejlslagen antipirat-strategi.

Sammenslutningen af danske pladeselskaber (IFPI) vil arbejde for en download-licens, så man for 100 kroner om måneden kan få fri adgang til musik til sin mp3-afspiller eller computer.

Piratgruppen mener dog, at IFPI blot har tabt slaget mod piraterne, og at det nye forslag er resultatet af en fejlslagen anti-piratpolitik.

Forfejlet anti-piratstrategi

Forslaget kommer i forlængelse af, at IFPI’s anti-piratgruppe har tabt to principielle sager ved byretten og landsretten i Herning og Viborg, hvilket Piratgruppen mener, er udslagsgivende for den nye download-licens.

"Nu tager IFPI konsekvensen af, at IFPIs anti-piratstrategi ligger i ruiner og melder positivt ud om fremtiden for IFPIs musikdistribution," siger Claus Pedersen fra Piratgruppen.

Piratgruppen tager imod grundtanken i forslaget med åbne arme, men maner dog til forsigtighed.

"Vi mangler endnu at se, hvordan IFPI konkret vil indføre forslaget. Men der er ingen tvivl om, at formen med fri adgang til musik er den rigtige," siger Claus Pedersen.

"Hvis der er tale om filer, som kan downloades og hverken er skadet af DRM eller overvågningssoftware, så er vi tæt på en rigtig god løsning."

For dyrt

Piratgruppen er dog stadig forbeholdende overfor prisen på 100 kroner prer måned for den frie musiktrafik. Gruppen mener, den er for høj.

"Der findes ingen unge mennesker, som køber musik for 1.200 kroner om året, og hvis vi sammenligner med DR’s udskældte medielicens, så er der altså mere guf i DR’s tilbud på 2.150 kroner om året," siger Claus Pedersen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere