Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Schantz: De skarpeste knive i skuffen

Rygterne om høj faglighed og tilfredse kunder hos Schantz Data er omsider kommet firmaerne i pensions- og forsikringsbranchen for øre. 2006 blev gennembrudsåret for den langsigtede strategi.

Bag den beskedne dør på fjerde sal i Kronprinsessegade i København er der kun ansat én administrativ medarbejder.

Endda på halv tid.

Resten af de 30 ansatte hos Schantz Data A/S er udviklere, hvilket altså også indebærer at lukke gæster ind.

"Det er ud fra devisen om, at hvis man ansætter administrative folk, så får man administrativt arbejde. Så herinde administrerer folk selv alt fra flybilletter til ferieregnskab,” fortæller den ene af de to direktører, Morten Schantz.

Sammen med kollegaen fra dagene i Hafnia, Ole Smedegaard, startede han virksomheden i 1994 som et konsulenthus for forsikringsselskaberne.

Siden har de to entreprenører arbejdet målrettet hen mod at udvikle deres eget sæt af softwarekomponenter til pensions- og forsikringsbranchen.

Store reklamekampagner og hurtig venturekapital har ikke været stilen hos Schantz Data. Al virksomhedens udvikling er selvfinansieret. I stedet har det strategiske sigt været fokuseret på, at kundetilfredshed og et højt fagligt niveau med tiden ville give genlyd i branchen.

"Vi har altid sigtet på at lave løsninger, der gjorde kunderne glade. På den lange bane har vi regnet med, at det ville rygtes, og i 2006 har vores gode renomme i branchen for alvor knækket kurven,” forklarer Ole Smedegaard.

Forsikringsbranchens er langt fremme på it-siden, og der er en høj tærskel for at komme ind som leverandør af software.

"Branchen kræver et højt vidensniveau, og der er ikke plads til folk, der ikke er blandt de allerbedste. Det gør, at vi har nogle meget skarpe knive i skuffen derinde,” siger Morten Schantz, og peger ind mod det tilstødende udviklerkontor.

Udviklerne skal have det godt

Udviklerstaben bliver gang på gang fremhævet, og virksomheden har da også fra dag et været meget bevidste omkring medarbejderstrategi og personalepleje. Firmaet er ikke de to entreprenører, men summen af alle medarbejderne, som det hedder sig.

"Med vores egen baggrund som programmører ved vi, hvem der laver produktet. Derfor er det også dem, der skal have det godt, så vi har bare lavet en virksomhed, som vi gerne selv ville arbejde i,” forklarer Ole Smedegaard med et grin.

Strukturen i virksomheden er meget flad, og de to entreprenører deltager selv i det daglige arbejde med softwareudvikling og projekthåndtering gennem hele forløbet.

"Vi er kolleger hele vejen rundt. Der er nogle, der skal træffe de ledelsesmæssige beslutninger, og det gør vi så, men ellers er det et meget fladt hierarki,” forklarer Morten Schantz.

En meget stor del af virksomhedens overskud bliver da også udbetalt som bonus til medarbejderne, og der bliver ikke skelet til anciennitet eller anden forskelsbehandling.

Det er ren overskudsdeling.

En pæn del af de penge bliver indbetalt til virksomhedens socialkasse, så der hele tiden er penge til sociale arrangementer som en formel 1 udflugt til Ungarn eller julefrokost i Palermo.

BEC giver pondus

Softwarekravene fra pensions- og forsikringsbranchen stiller virksomhedens udviklere på en hård prøve, da systemkomponenterne både skal kunne håndtere meget langsigtede kontrakter og samtidig være omstillingsparate.

"Selskaberne skal kunne reagere hurtigt på nye typer forsikringer eller ændrede betingelser, så udfordringen er at lave en fleksibel komponent, der samtidig kan bevare 20 år gamle policer absolut korrekt,” forklarer Morten Schantz.

Schantz Data har gennem årene haft et stort fokus på genbrugeligheden i virksomhedens software og har løbende forfinet den og tilføjet funktionalitet.

Efter 13 år er de nu på markedet med de policeadministrationssystemer til liv og pension, som har været målet siden starten.

Det har givet dem et gennembrud på det udenlandske marked med kunder i Sydafrika, de baltiske lande og England.

Gennembruddet har også givet genlyd herhjemme, og Schantz blev i foråret købt af Bankernes EDB Central (BEC).

"BEC giver os den pondus, som gør, at de helt store selskaber, der tænker meget langt frem i tiden, nu kan se, at der er en langsigtet og yderst velhavende spiller bag os. Det giver en rygdækning, og åbner nogle døre,” forklarer Morten Schantz.

Der er ingen triste miner omkring opkøbet af virksomheden, og hidtil har den største ændring da også været en ny bestyrelse.

"Vi føler ikke, at vi har afhændet virksomheden. Det er os der tegner og driver virksomheden, og vi har stadigvæk en interesse i, at det skal gå godt,” forsikrer han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere