Sander har ikke selv en digital signatur

Den største fortaler for digital signatur i Danmark, videnskabsminister Helge Sander, har ikke en personlig signatur. Og han bruger ikke sin virksomhedssignatur.

Helge Sander er en stor fortaler for udbredelsen af digital signatur i Danmark. Men trods de flotte ord om signaturen, så har han ikke en privat signatur selv.

I ministeriet har han en, som hans sekretær bruger for ham.

"Jeg bruger den ikke. Jeg har installeret den, men det er min sekretær, der bruger den, fordi det er hende, som ordner alle mine ting," siger Helge Sander.

Ministeren forklarer, at det er de lange dage på kontoret, som gør, at han ikke har anskaffet sig en digital signatur.
"Jeg lever jo i ministeriet. Jeg er i ministeriet fra mandag morgen til fredag aften, så der er jeg inde til jeg går hjem om natten," siger Helge Sander.

Helge Sander forklarer, at han normalt bliver nødt til at klare også privat papirarbejde fra kontoret, fordi mange ting ikke lige kan ordnes søndag formiddag hjemme hos familien. En forklaring Helge Sander dog skynder sig at uddybe.

"Jo, nogle af tingene kunne jeg godt ordne på nettet," siger ministeren.

Digitaliserings drivkraft

Helge Sander har ellers ofte fremhævet den digitale signatur som en af nøglerne til succesfuld digitalisering.

Så sent som i juni fremhævede han den elektroniske underskrft, da signatur nummer en million blev udstedt.

"Danmark bliver af uafhængige eksperter vurderet som verdens bedste it-nation. Og den førertrøje kan vi kun bevare, hvis vi udbygger vores tjenester på nettet og forstærker indsatsen for it-sikkerhed. En stor udbredelse af digitale signaturer kan medvirke til begge dele," lød det fra Helge Sander i en pressemeddelelse.

Næste generation af den digitale signatur er for tiden i udbud, og det er en klar målsætning for It- og Telestyrelsen, at signaturen skal gøres mere brugervenlig.

En anden central del af det nye udbud er, at det skal være lettere at få udleveret og transportere signaturen.

Desuden skal udviklingen af Borger.dk, hvor alle muligheder for digital selvbetjening skal samles og målrettes den enkelte borger gøre signaturen mere attraktiv.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere