Minister forsvarer Skats udgiftseksplosion

eIndkomstregistret er blevet over 100 millioner dyrere end først antaget. Skatteministeren giver udvidelser af systemet og højere priser skylden.

Skatteministeren Kristian Jensen (V) måtte i går gå den tunge gang til Folketingets finansudvalg med en ekstraregning på lige omkring 70 millioner kroner.

Det er det omfattende eIndkomst-projekt, der er blevet de mange millioner dyrere.

Skatteminister Kristian Jensen fortæller, at de oprindelige beregninger skete ud fra meget begrænsede oplysninger.

Da det oprindelige estimat blev fremlagt i Finansudvalget, var udgiften 31 millioner kroner.

Det beløb var dog kun udviklingsomkostningerne til selve registret. Alle de afledte omkostninger kom først med sidste år, hvor udgiften bliev vurderet til 94 millioner kroner.

Da Folketingets finansudvalg behandlede sagen i går var beløbet steget til 159 millioner kroner.

"Vi valgte at sætte i gang hurtigt, så man havde ikke fra starten et tilbud fra branchen på hvad det skulle koste," forklarer ministeren, som erkender, at det måske gik for hurtigt.

"I de første overslag havde vi ikke mulighed for at vurdere alle udgiftsområder," forklarer ministeren.

Store forventninger
Registeret skal samle alle indkomstoplysninger om danskerne, så offentlige systemer på tværs af stat og kommuner kun behøver at trække oplysninger fra et sted.

Projektet er et af Skatteministeriets prestigeprojekter, og de øgede udgifter får ikke Kristian Jensen til at ryste på hånden.

"Jeg vil bare fremhæve, at allerede det første år forventer A-kasserne at kunne spare 180 millioner kroner," siger Kristian Jensen og tilføjer, at kommunerne også regner med besparelser på omkring 50 millioner.

"Så vi vil allerede i løbet af det første år have et positivt resultat," siger Kristian Jensen

Kristian Jensen fortæller, at klarlægning af udgifter, udvidelser af funktioner i systemet, større kompleksitet samt krav fra Datatilsynet alt sammen har bidraget til at forøge udgifterne.

"Vi vil da nok i fremtiden markedsprøve sådan nogle projekter, inden vi laver overslaget," siger ministeren. Han er dog forpligtiget til, at fremlægge store it-projekter i Finansudvalget meget tidligt i forløbet.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hosting og outsourcing: Find den rigtige model og leverandør

Hosting og outsourcing-markedet rummer utallige muligheder for at aflaste og effektivisere din virksomhed, så der kan fokuseres på kerneforretningen. Markedet er dog også kendetegnet ved mange og meget forskellige leverandører og leverance-modeller. På dette event giver vi dig et indblik i, hvordan hosting i 2017 kan blive en strategisk og praktisk hjælp for din virksomhed.

24. oktober 2017 | Læs mere


Gå hjem møde om machine learning: Kickstart dine machine learning-projekter

På dette gå hjem møde får du fra eksperter på området en introduktion til machine learning og de nye teknologiske og forretningsmæssige muligheder, det skaber. Kickstart dine machine learning-projekter ved at deltage i dette gå hjem møde

25. oktober 2017 | Læs mere


Sikkerhed i virksomheden: Sådan får du et bedre forsvar mod de mange trusler

Flere tusinde it-ledere meldte for nylig i en ny stor undersøgelse ud, at sikkerhedstruslen aldrig har været mere alvorlig. Det er dog langt fra kun de cyberkriminelle, der giver søvnløse nætter. Vi sætter fokus på sikkerhed i virksomheden i 2017.

31. oktober 2017 | Læs mere


Computerworld
Retten ophæver navneforbuddet i Atea-sagen: Her er de syv tiltalte
Østre Landsret har netop besluttet at ophæve navneforbuddet i Atea-sagen. Det betyder, at offentligheden nu må se navnene på de tiltalte i sagen.
CIO
"På 11 minutter blev vores computere ramt af den frygtede Petya ransomware-skærm"
"På 11 minutter blev vores computere ramt af den frygtede Petya ransomware-skærm. Først troede vi, at det bare ville blive en aften uden email, og at de ville fikse det i løbet af natten. Men næste morgen var der krisemøde, og vi fik at vide, at vi ville være nede i lang tid."
Comon
Oversigt: Her er de bedste Android-smartphones der kan købes i Danmark
Det vrimler med spændende Android-smartphones på markedet. Vi har samlet en oversigt over de bedste Android-telefoner, du kan købe herhjemme netop nu.
Job & Karriere
IBM’s Watson har gennemlæst 600 jobopslag, og snart kan der blive vendt op og ned på vores jobsøgning
Kunstig intelligens kan forandre den måde virksomheder rekrutterer på. Derfor har IBM netop gennemført et stort forsøg med Danmarks største erhvervsskole.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.