Artikel top billede

Minister forsvarer Skats udgiftseksplosion

eIndkomstregistret er blevet over 100 millioner dyrere end først antaget. Skatteministeren giver udvidelser af systemet og højere priser skylden.

Skatteministeren Kristian Jensen (V) måtte i går gå den tunge gang til Folketingets finansudvalg med en ekstraregning på lige omkring 70 millioner kroner.

Det er det omfattende eIndkomst-projekt, der er blevet de mange millioner dyrere.

Skatteminister Kristian Jensen fortæller, at de oprindelige beregninger skete ud fra meget begrænsede oplysninger.

Da det oprindelige estimat blev fremlagt i Finansudvalget, var udgiften 31 millioner kroner.

Det beløb var dog kun udviklingsomkostningerne til selve registret. Alle de afledte omkostninger kom først med sidste år, hvor udgiften bliev vurderet til 94 millioner kroner.

Da Folketingets finansudvalg behandlede sagen i går var beløbet steget til 159 millioner kroner.

"Vi valgte at sætte i gang hurtigt, så man havde ikke fra starten et tilbud fra branchen på hvad det skulle koste," forklarer ministeren, som erkender, at det måske gik for hurtigt.

"I de første overslag havde vi ikke mulighed for at vurdere alle udgiftsområder," forklarer ministeren.

Store forventninger

Registeret skal samle alle indkomstoplysninger om danskerne, så offentlige systemer på tværs af stat og kommuner kun behøver at trække oplysninger fra et sted.

Projektet er et af Skatteministeriets prestigeprojekter, og de øgede udgifter får ikke Kristian Jensen til at ryste på hånden.

"Jeg vil bare fremhæve, at allerede det første år forventer A-kasserne at kunne spare 180 millioner kroner," siger Kristian Jensen og tilføjer, at kommunerne også regner med besparelser på omkring 50 millioner.

"Så vi vil allerede i løbet af det første år have et positivt resultat," siger Kristian Jensen

Kristian Jensen fortæller, at klarlægning af udgifter, udvidelser af funktioner i systemet, større kompleksitet samt krav fra Datatilsynet alt sammen har bidraget til at forøge udgifterne.

"Vi vil da nok i fremtiden markedsprøve sådan nogle projekter, inden vi laver overslaget," siger ministeren. Han er dog forpligtiget til, at fremlægge store it-projekter i Finansudvalget meget tidligt i forløbet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere