Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Koncernen fyrer, men nordisk chef, Lars Boilesen, står for at hyre.

Nordisk direktør jubler trods enorm fyringsrunde

Mens nedtur og underskud får Alcatel-Lucent til at varsle fyringer af 16.500 mand, jubler nordisk Alcatel-Lucent-direktør, Lars Boilesen.

Mens dårlige resultater og dyb nedtur plager topcheferne i netværksudbyderen Alcatel-Lucents hovedkvarter i Paris, står det helt anderledes til i den nordiske forretning.

Det fastslår nordisk direktør Lars Boilesen, efter Alcatel-Lucent-koncernens hovedkvarter har meddelt, at selskabet på grund af tab i tredje kvartal bliver nødt til at øge antallet af planlagte fyringer til nu gigantiske 16.500 mand.

"Situationen er noget anderledes i Norden, hvor vi i år får det bedste resultat siden 2000 og faktisk bidrager ret godt til koncernen," siger Lars Boilesen til Computerworld.

Krisen i moderkoncernen er så alvorligt, at selskabet netop har fyret finansdirektør Jean-Pascal Beaufret, der nu skal "forfølge andre muligheder," som det hedder.

Vækst på 20-30 procent

I Norden peger Lars Boilesen på, at selskabets nordiske division har haft en vækst på 20-30 procent i år samtidig med, at der er blevet skåret markant ned for omkostningerne.

Dermed flyder den Alcatel-Lucents nordiske division som en lille velfungerende ø i et stort hav af nedtur, fyringer og pengemæssige tab.

I hovedkvarteret i Paris er det nemlig blevet bestemt, at selskabet skal have nedbragt sine omkostninger med yderligere godt tre milliarder kroner inden 2009 til en samlet besparelsespakke på knap 16 milliarder kroner.

Det er et endnu større sparekrav, end selskabet udmeldte i januar, og det har altså nu fået topchef Patricia Russo til at hæve antallet af kommende fyringer med yderligere fem procent af den samlede medarbejderstab.

"Men situationen er altså en anden for os. Jeg kæmper løbende for at få ledelsen til at gøre undtagelser med os, fordi det går så godt i Norden," siger nordisk direktør, Lars Boilesen.

Faktisk står den nordiske forretning overfor en ansættelsesrunde, fortæller han.

"Samlet i Norden skal vi snart øge medarbejderstaben med et tocifret antal medarbejdere. I Danmark drejer det sig om et par salgsfolk, der især skal kigge på energi-markedet," siger han.

Aktiekursen styrtdykker

Alcatel-Lucents aktiekurs har tabt omkring 39 procent siden årsskiftet. Det skyldes ikke mindst, at fusionen mellem Alcatel og Lucent slet ikke har haft den markeds-effekt, som der var forventet oprindeligt.

Det var nemlig planen, at det fusionerede selskab for alvor skulle udfordre markedsledende Ericsson. Disse ambitioner har Alcatel-Lucent imidlertid indtil videre ikke formået at indfri.

I kvartallet faldt selskabets samlede salg med 11 procent. Det skyldes ikke mindst stærkt faldende salg på det store amerikanske marked.

Sådan ser virkeligheden altså ikke ud i Norden, hvor der ifølge Lars Boilesen er udsigt til endnu en forøgelse af forretningen i den kommende tid.

"Vi forventer at lukke den største ordre nogensinde inden længe. Det bliver i en helt ny branche. Det betyder, at vi til den tid sikkert skal ud og ansætte yderligere folk," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere