Artikel top billede

Vil Mærsk-chef gå i flæsket på IBM?

ComputerViews: Den nye topchef hos A.P. Møller - Mærsk har tidligere kæmpet med IBM. Vil han gå hårdt til it-giganten, der som outosurcing-partner er afgørende for it-succes hos Mærsk?

ComputerViews:: "Bumpy ride".

Sådan beskriver Carlsbergs it-direktør Lars Krejberg Pedersen ølproducentens proces med at outsource it-driften til IBM.

Bag denne med meget lidt flatterende betegnelse ligger unægtelig problemer, som aldrig er nået til offentlighedens kendskab. Af gode grunde.

Man hænger nemlig ikke sine tætte samarbejdspartnerne ud. Slet ikke, når parterne er dybt afhængige af i den daglige drift.

Tidligere topchef Jess Søderberg fra A.P. Møller - Mærsk har da også pure frifundet IBM for selskabets it-problemer, som analytikere over for Computerworld.dk har vurderet til 1,3 milliard i rene it-tab.

Skærende kontrast

Men måske er det ikke så enkelt endda. Udmeldingen fra Søderberg står dog i skærende kontrast til, hvad kilder har fortalt til Computerworld, hvor ikke mindst en medarbejderflugt efter overtagelsen af DM Data og Mærsk Data havde betydelige negative konsekvenser for udviklingen af et nyt it-system til Maersk Line.

Kilder taler endvidere også om, at de to parter – som en konsekvens af driftproblemer parterne i mellem – indgik en særlig aftale, der angiveligt skulle betyde at der skal betales klækkelige bøder, hvis systemerne var ufunktionsdygtige selv i meget kort tid.

Om Smedegaard i forbindelse med den "bumpy ride" hos Carlsberg har talt med store bogstaver over for IBM, melder historien intet om.

Men en ting er sikkert.

I sin tid som topchef for Carlsberg, blev der rettet gevaldigt op på it-funktionen.

Hvis der blev slået i bordet, så er Smedegaard formentlig også parat til at gå i flæsket på IBM med hans nye, blå kampuniform på fra A.P. Møller.

Måske vil det endda betyde et opgør med den historisk tætte relation mellem Esplanaden og IBM – en relation, der blev indledt af den legendariske Mærsk Mc-Kinney Møller..

Den hidtidige "bumpy ride" skal i hvert fald ændres til en "steady ride".

Gå til Computerworlds store tema om A.P. Møller - Mærsks it-problemer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere