Offentlige projekter vinder årets digitaliseringspriser

Fire offentlige it-projekter vinder årets digitaliseringspris. Se hvad Frederiksberg Kommune, Rejseplanen, MedCom og Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har gjort for at vinde prisen.

Fire af de offentlige it-projekter, som har løftet sig over gennemsnittet, blev i går belønnet med både rampelys og en statuette.

Digitaliseringsprisen blev uddelt, og blandt andet Rejseplanens konstante evne til at udvikle sig, senest med en mobilplatform blev belønnet med en pris. Frederiksberg Kommune blev belønnet for kommunens indsats med e-valg.

MedComs arbejde med at binde det danske sundhedsvæsen sammen blev også præmieret, og endelig fik Erhvervs- og Selskabsstyrelsen en pris for den digitale indberetning af syge- og barselsdagpenge.

Det er en løsning, som har nedbragt antallet af fejl og sparet millioner af kroner i administration.

Prisen uddeles for tredje år i fællesskab mellem KMD, HP og Rambøll Management, som i år i samarbejdede med Videnskabsministeriet, Finansministeriet, Danske Regioner og KL.

Digitalt bagkontor

Mens gårsdagens anden prisuddeling, Bedst på Nettet, retter sig meget direkte mod det offentliges hjemmesider, er de fire kategorier til Digitaliseringsprisen rettet mod den samlede løsning.

Fire projekter blev altså belønnet med en pris overrakt af videnskabsminister Helge Sander (V) ved prisuddelingen på Glyptoteket i København.

Ministeren fremhævede priserne, som en lejlighed til at vise nogle af de gode eksempler frem for resten af den offentlige sektor.

Og samtidig benyttede han lejligheden til at slå fast, at hvis statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) vælger at lade Helge Sander fortsætte i Videnskabsministeriet, så vil han arbejde for et digitalt borgerkort til alle danskere.

"Det vil på en gang fjerne de mange kort, vi skal have i dag, og samtidig betyde en forbedret sikkerhed," sagde ministeren, som tilføjede, at det ikke er en billig løsning.

"Beregningerne viser, at det vil koste omkring trekvart milliard kroner, men det er ikke kun nye udgifter," forklarede Helge Sander.

Mindre felt

Selv om der ifølge dommerne var tæt opløb om priserne, kunne en af dommerne, den nyudnævnte koncernchef i Det Berlingske Officin, Lisbeth Knudsen, konstatere, at feltet ikke var så stort i år.

"Det er meget forståeligt, når ildsjælene ude i kommunerne har haft travlt med reformen," sagde Lisbeth Knudsen.

Sammen med de øvrige dommere Rune Bech, Sine Sunesen og Jacob Lyngsø havde hun motiveret de fire forskellige priser sådan her:

Borgerprisen gik til Rejseplanen for at være en etableret succes blandt borgerne, samtidig med at den løbende videreudvikles.

Meget brugervenlig

Senest er Rejseplanen lanceret som tjeneste til mobiltelefonen. Portalens interface er meget brugervenlig, og tre-fem procent af brugerne angiver, at de ikke ville foretage en rejse med toget, hvis de havde været foruden Rejseplanen.

Ledelsesprisen vandt Erhvervs- og Selskabsstyrelsen for digital indberetning af syge- og barselsdagpenge. Løsningen har omlagt arbejdsprocesser i det private og offentlige og dermed forbedrede vilkår for ledelse, kvalitet og økonomi.

Fejlprocenten i indberetninger er styrtdykket fra 50 procent til næsten 0 procent på grund af denne løsning, og det tager fem minutter i dag mod 20 minutter tidligere.

Samarbejdsprisen blev overrakt til MedCom for Det Danske Sundhedsdatanet, som bygger på tværgående digitale initiativer med sygehusvæsenet.

MedCom har i mere end 20 år samarbejdet med sundhedssektorens parter om øget digital kommunikation, og resultatet er et markant kvalitetsløft og store besparelser i tid, materiale og porto til glæde for patienterne.

Specialprisen fik Frederiksberg Kommune for e-valg. Kommunen har gennemført tre digitale valg til Ældreråd, Integrationsråd og kommunalvalg, og erfaringerne viser øget valgdeltagelse på 10 procent reduceret ressourceforbrug samt god service og sikkerhed.

følge dommerpanelet kan løsningen være katalysator for e-valg på højere niveauer som for eksempel folketingsvalg.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere