Mandagens aviser om it

Ingen forhindrede TDC-lovbrud. TDC satser på turbo 3G. Nokia vil fange internetbrugerne.

TDC-lovbrud blåstemplet af Fondsbørsen

Med grønt lys fra Københavns Fondsbørs gjorde TDC sig skyldig i dobbelt lovbrud i optakten til det, der skulle blive Danmarks-historiens hidtil største virksomhedshandel. Det er konklusionen i en hemmelig afgørelse truffet af Fondsrådet – en afgørelse, som Berlingske Business er i besiddelse af. I den principielle afgørelse vurderer Fondsrådet utvetydigt, at TDC ulovligt holdt offentligheden i uvidenhed om væsentlige kursfølsomme oplysninger. Det andet brud på lov om værdipapirhanden bestod i at en fondsbørsmeddelelse udsendt af TDC var utilstrækkelig.
(Berlingske Tidende)

TDC satser milliarder på hurtigt mobilnet

TDC investerer to milliarder kroner i at udbygge sit landsdækkende mobilnet, så kunderne kan få højere hastighed over hele landet. Allerede fra marts vil 65 procent af TDC's mobilkunder kunne trække over 3,6 megabit i sekundet fra TDC's mobilnet. TDCs plan er, at dække 90 procent af befolkningen med turbo 3G fra 2010. Resten af landet skal dækkes med den langt billigere teknologi EDGE. Administrerende direktør i TDC's mobilselskab, Mads Middelboe, siger, at telekoncernen dermed gør op med en forsigtig tilgang til markedet. TDC har i flere år talt for en evolution, altså en løbende udvikling af telemarkedet i takt med, at kunderne bliver klar til ny teknologi. (Berlingske Tidende)

Nokia vil også være internetseskab

Nokia frygter at blive smidt af mobiludviklingen og ende som en trist hardware-fabrik. Derfor indleder den finske mobiltelefonproducent et målrettet forsøg på at blive et internetselskab og tage kampen op med konkurrenter som Myspace, Facebook, Youtube og Google. For Nokia hedder fremtiden portalen 'Ovi' og om en måned relanceres hele virksomheden. Sommeren over købte Nokia ind for nærved 60 milliarder kroner af ikke mindst navigationsselskabet Navteq, musikselskabet Loudeye samt billedselskabet Twango og annonceselskabet Gate5. Og pyntet med endnu en relancering af en af Nokias største fiaskoer, spilplatformen N-Gage, skal de mange opkøb kombineres bag portalen Ovi, og skaffe Nokias kunder indhold på nettet. (Berlingske Tidende)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere