Artikel top billede

Open source vinder på brugervenlighed

Brugervenlighed og pris er de væsentligste argumenter for at bruger open source-programmer. Principielle årsager spiller dog også en væsentlig rolle for valget.

De danskere, der bruger open source, gør det, fordi det er gratis og brugervenligt.

Omvendt er manglende viden den afgørende grund til, at danskerne ikke vælger et open source-produkt.

Det er den lære, man kan drage af en undersøgelse, som Computerworld har foretaget sammen med analysefirmaet Userneeds.

I undersøgelsen har vi spurgt om danskernes holdning, brug og kendskab til open source-produkter.

Det har været muligt for hver af respondanterne at vælge tre begrundelser for, hvorfor de benytter eller ikke benytter open source-produkter.

Mangler viden

Ud af 837 tilkendegivelser fra almindelige danske it-brugere siger 495, at de ikke bruger open source, fordi de mangler viden om produkterne.

Den næste grund til bekymring er manglende sikkerhed, kursusmuligheder og support, men der er blot 50 personer i hver kategori, der siger, at de ikke bruger open source på disse baggrunde.

Den væsentligste konklusion, der kan drages af Computerworlds undersøgelse, er således, at open source-folkene har et kommunikationsproblem, hvis de vil sprede programmerne til en bredere gruppe.

Områder som manglende brugervenlighed eller manglende sikkerhed er næsten ikke-eksisterende argumenter fra den gruppe, der ikke bruger produkterne.

Det er til gengæld vigtige områder for brugerne af open source-produkterne.

Brugervenlighed er en af topscorerne

Ud af 1.178 personer bruger 26 procent, svarende til 312 personer, i dag et eller flere open source-programmer.

Det væsentligste argument for at benytte open source er ikke overraskende, at det er gratis.

Men en rigtig stor andel af open source-brugerne, nærmere bestemt 35 procent, siger, at de har valgt et open source-program, fordi der er høj brugervenlighed.

En ud af seks af de adspurgte personer vælger open source af princip.

Undersøgelsen er foretaget af Computerworld i samarbejde med analysehuset Userneeds og omfatter knap 1.200 tilfældigt udvalgte danskere.
Undersøgelsen er foretaget via internettet, og den er således repræsentativ for den del af befolkningen, som har netadgang.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere