Artikel top billede

Sikkerhed skal forbedres i ny digital signatur

Den næste generation af den digitale signatur bliver forsinket. Samtidig vil IT- og Telestyrelsen have forbedret sikkerheden i den nye løsning.

Tidligst næste forår er den nye digitale signatur klar.

Det betyder, at IT- og Telestyrelsen har forlænget aftalen med TDC på ubestemt tid, så cirka en million ejere ikke bliver hægtet af, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

”Vi har stadig forhåbninger om at skrive under i juni, men inden den nye signatur er udviklet, testet og indfaset kan der let gå ni måneder. Derfor er den eksisterende kontrakt forlænget med seks måneder ad gangen for at hindre alle de eksisterende signaturer i at falde på gulvet,” udtaler chefkonsulent Palle H. Sørensen fra IT- og Telestyrelsen til avisen.

Mere sikker

Samtidig fortæller Palle H. Sørensen til it-bladet Version2, at den digitale signatur skal gøres mere sikker.

For et password og en nøglefil på computeren er ikke nok til at beskytte ens netidentitet længere.

Derfor har IT- og Telestyrelsen i en ny udbudsrunde om den digitale signatur stillet krav om den såkaldte 2-faktor autentifikation.

2-faktor autentifikation er en kombinationen af noget borgeren ved, og noget borgeren har.

Derfor kommer sikkerhedsløsningen, der forventes klar medio 2009, formodentlig til at bestå af en nøgle-løsning, der er fysisk adskilt fra brugerens computer eksempelvis i form af en token med løbende udskiftede engangskodeord. I dag ligger nøglen som software på computeren, skriver Version2.

Angreb mod banker

”Vi er opmærksom på nogle sikkerhedsmæssige forhold i forbindelse med det ændrede risikobillede, der tegner sig. På samme måde som bankerne også er det,” siger Palle H. Sørensen til Version2.

Han nævner det stigende antal angreb mod danske netbanker, som kombinerer en nøglefil og et password.

Ifølge chefkonsulenten taler dog meget for en flydende opgradering.

”Der er ikke fatale sikkerhedsproblemer, og hvis man blot har en fornuftig adfærd på nettet og følger vores råd, er sikkerheden i orden. Den nye signatur skal være mere sikker, idet den skal modsvare det stigende risikobillede. Vi forventer, at der skal ske en opgradering af sikkerheden i løbet af de næste fem år,” siger han til Morgenavisen Jyllands-Posten.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere