Artikel top billede

Apple-direktør og medstifter, Steve Jobs, ved lanceringen af iMac i august 1998. I morgen indtager han scenen igen. Formentlig for at lancere en supertynd bærbar og en filmudlejningstjeneste.

Macworld på trapperne: Hvad har Jobs i ærmet?

Tirsdag begynder Apples store teknologi-begivenhed, Macworld. Som sædvanlig er luften tyk af rygter. Computerworld sorterer skidtet fra kanelen i denne gennemgang af, hvad vi kan vente.

Luften er som sædvanlig tyk af rygter forud for årets største Apple-begivenhed, Macworld, der sparkes i gang med Apple-direktør Steve Jobs' åbningstale i morgen, tirsdag.

Stedet er som altid Moscone-konferencecentret i San Francisco, hvor det forventes, at Steve Jobs vil annoncere en række nyheder fra selskabet med base i Cupertino, Californien.

På rygteplan forlyder det, at Steve Jobs denne gang vil bruge messen til at udvide iTunes Store med en filmudlejningstjeneste samt lancere en helt ny bærbar, der beskrives som supertynd og uden optisk drev.

Afdæmpede forventninger

Historisk er Macworld i januar den begivenhed, der tegner året for Apple, og messen har været rammen for lanceringen af tonsvis af Apple-produkter.

Sidste år var det således stedet, hvor de massive rygter om en Apple-udviklet mobiltelefon materialiserede sig med lanceringen af iPhone.

Siden den dag i januar 2007 er Apples aktiekurs fordoblet - for få måneder siden nåede den 200 dollars - og selskabet har solgt et rekordstort antal Mac-computere og iPods.

Derfor er forventningerne til årets Macworld da også afdæmpede i forhold til sidste år, omend rygterne om produktlanceringer som altid har præget optakten til Mac-messen.

Lej film i iTunes Store

Skal rygterne tages for troende, vil dette års Macworld med stor sandsynlighed byde på et nyt forretningsområde for Apple, da det er forventet, at Apple vil lancere en filmudlejningstjeneste som en del af iTunes-forretningen.

Angiveligt har filmstudierne 20th Century Fox og Walt Disney - der har Steve Jobs i bestyrelen - allerede underskrevet en aftale med Apple.

Warner Brothers, Paramount Pictures og Lionsgate skal også have været i kontakt med Apple med henblik på at tilbyde DRM-film til udlejning på iTunes Store.

Apples nye iTunes-service kan blive akkompagneret af en opdatering til Apple TV, selskabets bud på samlingspunktet i det digitale hjem, der dog endnu ikke har fanget forbrugernes interesse.

There's something in the air

Andre rygter peger desuden på, at en supertynd bærbar uden optisk drev vil se dagens lys på messen.

Rygterne om en subnotebook - en lille computer, der typisk defineres ved at have en skærm mindre end 10,4 tommer - fra Apple, har floreret på internettet igennem længere tid.

De nyeste rygter peger på, at Apple ganske rigtigt vil lancere en tynd computer uden drev til cd og dvd.

Maskinen skal angiveligt være udstyret med en 13,3 tommer skærm. Samme størrelse som selskabets nuværende bærbare modeller rettet mod forbrugere, MacBook.

Det regnes for sikkert, at Apple vil bruge Macworld til at lancere computeren, der med stor sandsynlighed kommer til at hedde MacBook Air.

Op til weekenden dukkede de første spionfotos fra messecentret nemlig op på nettet, og de viser Apple-bannere med sloganet 'There's something in the air'.

Hvad ligger der så i navnet MacBook Air?

9to5Mac.com spekulerer i, at det kan hentyde til, at computeren er kabelfri. Det vil sige trådløs USB, WiMax og mest interessant: trådløs strøm, hvor maskinen oplader via induktion.

Apple tog patent på netop den teknologi for godt et år siden.

One more thing ...

Det er næsten blevet et varemærke for Steve Jobs, at overraske rygtesiderne med en 'one more thing'-præsentation; en præsentation som er gået uden om rygtesmedens opmærksomhed.

Måske iPhone endnu engang kan trække overskrifter. Det er nemlig alment kendt, at Apple vil lancere 3G-funktionalitet i iPhone i løbet af 2008.

3G kan være en forudsætning for succes i Europa, hvor 3G har væsentlig større udbredelse end i USA. IPhone leveres idag med det noget langsommere EDGE-netværk.

Ved iPhone-lanceringen sidste år lovede Steve Jobs, at iPhone ville komme til Asien i løbet af 2008. Måske direktøren løfter sløret for planerne, ligesom Macworld ville være en god lejlighed for at fortælle om status i de europæiske lande, hvor Apple endnu ikke sælger den populære mobiltelefon.

Apple har angiveligt forhandlet med Telia og Sonofons moderselskab, Telenor, om at blive eksklusiv iPhone-partner i Skandinavien.

Steve Jobs holder sin åbningstale klokken 18 dansk tid.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere