Onsdagens aviser om it

Norske it-selskaber udfordrer TDC. Rejsekortet A/S opstillede ulovlige installationer. Teleoperatører er storannoncører.

Norsk kæmpefusion udfordrer TDC

I Norge er der inden for de seneste 12 måneder vendt op og ned på hele telemarkedet med en kæmpefusion, der har skabt landets tredjestørste aktør som og dermed en rival til TDC's nordiske planer. Gennem fusioner, opkøb, alliancer og samarbejder på kryds og tværs er en stribe virksomheder gået sammen om selskabet Network Norway, der omsætter for 4,4 milliarder kroner. Selskabet har dermed opnået en størrelse stort set som Sonofon herhjemme. TDC's direktør for Business Nordic, Klaus Pedersen, er ikke skræmt – blandt andet fordi det nye store teleselskab ikke tilbyder produkter, som TDC ikke i forvejen har på hylderne. (Børsen)

Rejsekort med ulovlige installationer

Da det ambitiøse projekt med at indføre elektroniske billetter i busser og tog blev lukket midt i december, var årsagen, at det slet ikke havde været lovligt at sætte strøm til systemerne i første omgang. Det afslører dokumenter fra Sikkerhedsstyrelsen. Ifølge papirerne, som Berlingske Business er i besiddelse af, var udstyrets sikkerhed ikke dokumenterer ordentligt. Ifølge materialet var der endvidere forlydender om, at standerne, som passagererne bruger til at tjekke ind og ud med, i visse tilfælde skulle give stød. Sidstnævnte afviser projektchef Thomas Boe Bramsen imidlertid blankt. (Berlingske Tidende)

Teleoperatører er storannoncører

Krigen mellem landets teleoperatører sætter sig også spor i annonceindtægterne hos landets medier. Således er to teleselskaber, TDC og Sonofon, henholdsvis nummer 1 og 3 på Gallups liste over landets største annoncører. For TDC's vedkommende hænger en forøgelse i annoncebudgettet på 49,5 procent sammen med et hårdt presset mobilmarked og lanceringen af tv-satsningen Yousee, fortæller koncernmarketingdirektør Mikael Jensen fra TDC. (Børsen)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere