Artikel top billede

"Jeg kender ham ikke særligt godt, og han kender formentlig heller ikke Danmark," siger Klaus Holse Andersen om den nye topleder i Microsoft, Stephen Elop.

Dansk Microsoft-boss: Chefskifte uden betydning

Klaus Holse Andersen mener ikke, at Jeff Raikes farvel til Microsoft får betydning for den danske udviklingsafdeling i Vedbæk. Tidligere kolleger beskriver ny chef, Stephen Elop, som barsk.

Microsofts farvel til Jeff Raikes som chef for softwaregigantens business division, og dermed også øverste chef for den danske udviklingsafdeling i Vedbæk, får ikke nævneværdig betydning for den danske og hidtil meget højt profilerede afdeling.

Det vurderer Klaus Holse Andersen, corporate vice president i Microsoft Danmark, der imidlertid ikke kender meget til den nye chef Stephen Elop:

Ny chef ukendt

"Jeg kender ham ikke særligt godt, og han kender formentlig heller ikke Danmark," siger Klaus Holse Andersen.

På trods af det manglende kendskab vurderer Klaus Holse Andersen alligevel ikke, at den danske afdeling skal frygte store ændringer.

Han begrunder sin vurdering med, at både Steve Ballmer og Kyril Faenov, der sidder placeret lige under den nye chef Stephen Elop, begge har været svært tilfredse med danske udviklingsafdeling.

Anerkendt af Ballmer

"Steve Ballmer kommer til Danmark engang om året som en anerkendelse af vores arbejde. Og det sker ikke i alle udviklingsafdelinger. Mon ikke, at de kan påvirke Stephen Elop," spørger Holse Andersen retorisk.

Han henviser endvidere til, at Raikes først forlader posten til efteråret.

Beskeden om chefskiftet på en af de øverste poster i Microsoft kom forleden som en chok-nyhed i it-verdenen..

Kendt ansigts farvel

49-årige Raikes har siddet højtplaceret i Microsoft i 26 år, og han er et af firmaets mest kendte ansigter udadtil - næstefter Bill Gates og Steve Ballmer.

Den nye chef, Stephen Elop, er ikke blot ukendt for Klaus Holse Andersen, men også for mange andre i Microsoft-koncernen.

En hård hund - men respekteret

Til gengæld er den tidligere driftsdirektør hos Juniper Networks Inc. et kendt navn i Silicon Valley.

Her beskrives han ifølge Computerworld Newsservice som en hårdtarbejdende og kontant salgschef, som blandt andet hjalp med at bringe Flash-producenten Macromedia til nye højder under dotcom-boomet.

I en kort periode som administrerende direktør fungerede han også som førstehjælper, da han hjalp Macromedia op af nedturen ved at bane vejen for Adobes opkøb af selskabet.

Mobil-fokuseret

Ligeledes var Stephen Elop en stor fortaler for at få bragt Flash ud på mobiltelefonerne - en indsats, der bar frugt, for i dag er flash ude på 300 millioner telefoner.

Af tidligere kolleger beskrives Elop som hård.

Hans øgenavn i Macromedia-dagene var angiveligt 'Generalen'. Men på trods af hans hårde stil, var han alligevel respekteret, forlyder det.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere