Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Onsdagens aviser om it

Danske giganter ændrer strategi på nettet. Danskere er uambitiøse i Silicon Valley. Lønhelvede i København tæt på afslutning. Danskere bag nyt Youtube. Kapitalindsprøjtning til danske computerspil.

Danske giganter ændrer strategi på nettet

Danske Bank, B&O og dagligvarekæderne er begyndt at se på mulighederne for søgemaskineoptimering, som tidligere er blevet forpasset. Eksempelvis kommer Danske Bank ikke frem blandt de første søgeresultater i en Google-søgning på "billån." Og det skal der laves om. "Vi er kommet for sent i gang, men nu er vi i gang med at gøre noget ved det. Lige nu tester vi i Norge," lyder det fra Danske Banks koncern-marketingchef Jaochim Rubow. Også hos B&O er selskabet ved at få øjnene op for de muligheder som adwords og anden søgemaskinemarkedsføring kan medføre. Det danske elektronikfirma håber på, at have forbedret sin tilstedeværelse på Google markant i løbet af foråret. (Børsen)

Danskere er uambitiøse i Silicon Valley

"Når danske iværksættere kommer til Silicon Valley, sigter de ofte for lavt, og derfor rammer de også for lavt," lyder en af konklusionerne fra Innovation Center Denmark fra Palo Alto i Californien, efter centret kan fejre halvanden års fødselsdag. Innovation Center Denmark i USA er resultatet af et samarbejde mellem Videnskabsministeriet og Udenrigsministeriet, og er det første af en række centre, der skal spredes ud over hele kloden. "Danske firmaer har alt for ofte for lidt fokus på, at det er værdien for kunden, der tæller. Det burde man egentlig lære folk på alle højere læreranstalter," lyder vurderingen fra lederen af Innovation Center Denmark, Marianne Toftegaard Poulsen, når hun skal se tilbage på det første halvanden år i it-udviklingens højborg. (Børsen)

Lønhelvede i København tæt på afslutning

Offentligt ansatte i Københavns Kommune kan snart ånde lettet op og ikke bekymre sig om forkert udbetalt løn, pension eller feriepenge. For inden marts bliver der sat et endeligt punktum for det lange oprydningsarbejde, efter Accenture stod for lønsystemet, lover Københavns Kommune. Det kan dog trække lidt længere ud i nogle tilfælde. "Vi har stadig en række lønsager fra perioden juli 2004 til november 2005, som vi ikke betragter som afsluttede. Det er medlemmer, der har fået for lidt udbetalt i løn, og sagerne er komplicerede. De tager langt tid at udrede. Men med lidt held er der tale om et overstået kapitel, inden året er omme," lyder det fra sekretariatsleder i Københavns Lærerforening, Ivan Jespersen. (Jyllands-Posten)

Danskere bag nyt Youtube

Issuu.com er et ungt dansk alternativ til det verdensomspændte video-delingssite Youtube. Det er dog ikke videoer, som brugerne kan dele men derimod dokumenter af enhver størrelse. "Vi går efter at blive et af de 1.000 mest benyttede sites i verden. Det kan blive rigtig stort, for tænk hvor mange dokumenter, der findes i forhold til for eksempel videoer," lyder det fra en af hjemmesidens bagmænd, Martin Ferro-Thomsen. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Kapitalindsprøjtning til danske computerspil

Det Danske Filminstitut fordeler over de næste to år 12 millioner kroner til nye initiativer og eksperimenter inden for computerspil. Det sker som et led i, at danske computerspilfirmaer skal klare sig i den globale kamp om kunderne, hvor det forventes, at branchen vokser med næsten 50 procent inden for de næste fire år. (Børsen)

Få automatisk dagens avisresumeer sendt til din indbakke hver morgen. Opret dig som bruger på Computerworld.dk og sæt "Dagens aviser om it" på overvågning med Computerworld Nyhedsovervågning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere