Artikel top billede

Danske Microsoft-partnere hylder ny Microsoft-kurs

De danske Microsoft-guldpartnere hilser gigantens åbenhedsinitiativ rettet mod open source-miljøet velkomment med åbne arme. Øget åbenhed vil også komme dem til gode, mener de.

Selvom Microsofts nye åbenhedsstrategi kan betyde øget konkurrence for softwaregigantens partnervirksomheder, hilser danske guldpartnere initiativet velkommen med trutmund.

”Det lyder meget interessant, hvis dokumentationen bliver bedre, og der bliver mere fri adgang til API’er,” siger Morten Fischer Madsen, direktør i Fischer & Kerrn, der er certificeret Microsoft-guldpartner.

I dag er det nemlig ikke kun open source-udviklere, der undertiden har problemer med adgangen til Microsofts protokoller.

”Der er enkelte områder, hvor det nu er hemmeligt, hvordan Microsoft gør tingene. Man har adgang til at pille ved tingene, men man ved bare ikke, hvad man piller ved,” siger Morten Fischer Madsen.

Han medgiver, at der er en vis konkurrencefordel i at arbejde som Microsoft-partner. Og det vil den nye Microsoft-kurs ikke ændre stort ved, mener han, selv om noget af partner-fordelen vil forsvinde.

”Vi har brugt utrolig meget tid på at sætte os ind i tingene, Det giver os en fordel,” siger Morten Fischer Madsen.

Øget konkurrence betyder ikke noget

Der er stadig en vis usikkerhed blandt partnerne om, hvad det præcis er, Microsoft lukker op for, men den generelle konsensus synes at være, at åbenhed er godt, og mere åbenhed er rigtigt godt.

”Jeg har ikke noget problem med, at den åbenhed også kommer en masse, der ikke er certificerede Microsoft-partnere, til gode. Jeg skal ikke konkurrere på at være beskyttet, jeg skal konkurrere på at være dygtig og bedst,” lyder det fra Simon B. Christoffersen fra Microsoft-partneren Systemtech.

Den øgede konkurrence, der kan komme fra eksempelvis open source-leverandører, er han ikke nervøs for.

”Jeg forventer ikke, at det vil komme til at betyde det store økonomisk, i hvert fald ikke på kort sigt. Jeg ved ikke, om det kan komme til at betyde noget på meget langt sigt. Jeg tror det egentlig ikke, og jeg er klar til at tage den konkurrence, der kommer,” siger Simon B. Christoffersen.

Sund tendens

Hos Netcompany er man også positivt indstillet til udsigten til, at Microsoft åbner yderligere for godteposen.

”Åben teknologi er en tendens, og en meget sund tendens, i markedet. Det mener vi er...fortsættes

... en hel rigtig udvikling, som har været i gang længe. Ethvert yderligere skridt er godt for kunderne og godt for leverandørernes mulighed for at levere sammenhængende løsninger til kunderne,” siger direktør i Netcompany, Carsten Gomard.

Heller ikke han virker særlig bekymret over udsigten til øget konkurrence.

"I forhold til at lave de rigtige løsninger, så er det et ubetinget plus, at teknologierne bliver mere åbne. At det så også er godt for leverandører, der har et lidt andet fokus end os, det er dem inderligt vel undt,” siger Carsten Gomard.

Ingen ved hvad der sker

Udover glæden ved øget åbenhed er der en anden ting, der går igen hos partnerne.

De er usikre på, hvad Microsofts træk kommer til at betyde - både for dem selv og andre leverandører, der pludselig får adgang til 30.000 sider med specifikationer på Microsofts API’er.

”Det er på nuværende tidspunkt lidt svært at sige, hvad det vil komme til at betyde. It er som regel lidt mere komplekst end som så. Som udgangspunkt er det positivt, men jeg har virkeligt svært ved at sige, om det får den helt store virkning,” siger Jesper Scharff, ansvarlig for LogicaCMG (tidligere WM-data) i Danmark.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere