Artikel top billede

SaaS er et effektivt våben mod virus og spammail

De små firmaer kan via SaaS få adgang til sikkerhedssoftware, som før i tiden, af økonomiske årsager, var forbeholdt de store virksomheder.

Computerworld News Service: De fleste virksomheder har en fejlagtig sikkerhedsopfattelse af risikoen for angreb via internettet; i særdeleshed undervurderer de risikoen for angreb via e-mails.

Sandheden er, siger analytikere som Gartner, at helt op til 75 procent af virksomhederne vil blive udsat for angreb, der er finansielt motiveret - eksempelvis i form af spyware eller bots - og de vil ikke sandsynligvis ikke opdage, når angrebet passerer deres forsvarsværker.

"Spam synes ikke at vise nogle tegn på, at det nogensinde vil stoppe. Det steg med 400 procent mellem september 2006 og september 2007," siger Peter Watkins, CEO for it-sikkerhedsfirmaet Webroot Software i en keynote-præsentation ved Network Worlds IT Roadmap-konference i Denver.

Kreative hackere

Der er også helt nye typer angreb, såsom malware, der er skrevet specifikt til spil-verdenen, eksempelvis Second Life, hvor folk er parat til at betale rigtige penge for at få værdier og fordele i den virtuelle verden, indsamlet af hackere.

Det har givet hackerne nye kreative metoder, der lokker brugerne til at åbne inficerede spammails, eller besøge websites med skadeligt indhold.

Oven i al dette er spyware efterhånden blevet meget velskrevet (i koden), da det bliver lavet af dygtige folk, der har gjort det til deres levebrød.

De ønsker ikke at skræmme verden og blive kendte. De ønsker at kontrollere de inficerede computere uden at blive opdaget.

Med dette i mente, siger Peter watkins, at it-sikkerhedsfirmaerne anser software-as-a-service som en suveræn måde at levere nogle former for beskyttelse på, sammenlignet med in-house software eller udstyr.

Webroot laver endpoint spyware og har for nylig udvidet dette med sikkerhedssoftware til e-mails via software-as-a-service (SaaS).

For få år siden var SaaS ikke særlig efterspurgt, men fremskridt i datacentrene, 'the cloud' og i SaaS-branchen har gjort det mere robust, pålideligt og prisbilligt.

Det er specielt attraktivt for små virksomheder, der kan få den samme software som...fortsættes

... de store virksomheder og kun betale for de antal licenser de har brug for.

Imponerende fremskridt

"Nye services med bedre ydelser end in-house-software vil gøre virksomhederne interesseret i teknologien," siger Peter Watkins.

Han er imponeret over de fremskridt it-sikkerhedsfirmaerne har gjort på dette område. De er i stand til at levere funktioner som single-sign-on som SaaS.
Peter Watkins mener, at visse funktioner er bedre egnet til SaaS end andre. Secure e-mail (som Webroot tilbyder) og Web/Url-filtrering er to eksempler.

Når en e-mail bliver leveret via SaaS, kan den blive scannet bredere og kører gennem mange forskellige udbyderes anti-malware-filtre før den leveres til modtageren.

Til sammenligning har de fleste virksomheder ikke råd til at knytte så mange ressourcer til e-mails. Da det fleste spammails aldrig vil nå virksomheden, så er det ikke nødvendigt at anvende interne ressourcer til denne opgave.

"Web- og url-filtrering er også en ideel SaaS-service," siger Peter Watkins. Når en bruger skriver en web-adresse, vil siden blive scannet af serviceudbyderen i 'the cloud' og kun blive åbnet, hvis den er ren.

Når det handler om at have tillid til sikkerhedsudbyderen, der har adgang til virksomhedens fortrolige informationer, siger Peter watkins, at virksomhederne vil indgå kontrakter med udbyderne for at beskytte deres data.

"Desuden må sikkerhedsfirmaerne, her uden Webroot, indfører høje sikkerhedsstandarder og blive revideret på baggrund af disse. Alle udbydere, der opererer i Europa skal endvidere opfylde stringente krypteringsbetingelser dikteret af EU, siger han.

oversat af Bo Madsen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere