Artikel top billede

(Foto: Torben Klint)

Dansk post-chef træt af stime af IBM-nedbrud

Efter flere alvorlige nedbrud i Post Danmarks IBM-baserede storage-system, sender it-direktør Jens Risgaard nu IBM's storagesystem på førtidspension.

IBM kan efter sag om bøvlet storagesystem skrive endnu et firmanavn på listen over ex-kunder.

Post Danmark skifter nemlig koncernens IBM-baserede storagesystem ud med et system fra Hitachi.

Opsigelsen af aftalen med IBM sker, fordi systemet ifølge it-direktør Jens Risgaard har voldt post-koncernen store vanskeligheder.

"Vi har konstant haft problemer med systemet fra IBM. Cirka én gang året har vi været på kanten af nedbrud," siger Jens Risgaard.

Ustabilt i otte år

Post Danmark har levet med det ustabile storagesystem siden 2000.

Siden er IBM-systemet blevet suppleret med et storage-system fra EMC for at sikre driftsstabiliteten.

Men da IBM-systemet endnu engang brød sammen i august og september i fjor, flød bægeret over, og Post Danmark indledte jagten på et nyt storagesystem.

Blandt andet på grund af fejlenes karakter:

Langvarig fejl-retning

"IBM har ikke været i stand til at løse problemerne på en, to eller tre dage - det har hver gang taget flere måneder at få løst. Vi kan ikke leve med, at fejlrettelserne tager så lang tid," siger Jens Risgaard.

Opsigelsen af samarbejdet med IBM kommer i kølvandet på en række sager i offentligheden, hvor IBM alle har måttet sige farvel til store kunder.

Således fyrede Apotekerforeningen i sommer IBM og Accenture som leverandører af it-systemet PharmaNet.

Nyligt farvel til TDC

Og for et par uger siden var det TDC, som offentligt bekendtgjorde afskeden med it-giganten IBM i forbindelse med en større revidering af koncernens it-arkitekur - en kontrakt i størrelsesordenen 2 milliarder kroner.

IBM ønsker ikke at tale om den konkrete sag fra Post Danmark og afviser også, at der skulle være tale om en uheldig tendens.

"Det billede kan vi ikke genkende," siger pressechef Carsten Grønning, der henviser til, at IBM det seneste år har underskrevet en række større kontrakter med blandt andet Ecco, Værdipapircentralen, PBS og A. P. Møller.

Grøn profil spillede ind

Ifølge it-direktør Jens Risgaard leverer Hitachi Post Danmarks nye storagesystem til en "meget favorabel pris".

Og så har det heller ikke været uvæsentligt, at systemerne er med på den grønne bølge, konstaterer it-direktøren.

"I og med Post Danmark aflægger et grønt regnskab, har det ikke været uvæsentligt med den grønne profil - vi kan jo lave en millionbesparelse på strømmen," siger Jens Risgaard.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere