Artikel top billede

Politikerne står fast: Ingen kompensation for logning

Selvom logningen koster danske virksomheder millioner af kroner, står partierne bag logningsbekendtgørelsen fast. Virksomhederne må selv betale regningen, lyder meldingen fra Christiansborg.

De danske hotel- og restaurationsejere skal ikke gøre sig forhåbning om at få refunderet de udgifter, som logningsbekendtgørelsen påtvinger dem.

Partierne bag logningsbekendtgørelsen afviser nemlig at kompensere for udgifterne.

Det er på trods af, at hotel- og restaurationsbranchen vurderer, at udgifterne løber op i et to-cifret, måske tre-cifret, millionbeløb.Og flere hotelkæder fortæller, at de endnu ikke kan leve op til loven på trods af massive investeringer.

Venstres retsordfører afviser, at skatteyderne skal dække de udgifter, der er forbundet med logningsbekendtgørelse.

”Det kan da godt virke urimeligt, at en hotelejer skal pålægges de her krav. Men til det har jeg blot at sige, at der er ikke nogen, der tvinger hotellerne til at udbyde internet. Det er en service, som de selv har valgt at tilbyde, og så må de også acceptere den byrde, der følger med. Og der er jo ikke noget odiøst i, at visse forretningsområder er underlagt særligt skrappe reguleringer,” siger Venstres retsordfører, Kim Andersen.

K: Villige til at kigge på det
Han bakkes op af regeringskollegerne fra de Konservative.

"Vi er helt på det rene med, at der er nogle virksomheder, som bliver pålagt ekstra omkostninger og en ekstra arbejdsbyrde. Jeg forstår godt, at de synes det er træls, men vi må ikke gå på kompromis med terrorbekæmpelsen," siger den konservative it-ordfører, Mike Legarth.

Fortsættes...

S: "Vi lever i en møg tid"

Mike Legarth (K) mener som udgangspunkt heller ikke, at staten skal kompensere for virksomhedernes omkostninger, men vil ikke fuldstændig afvise muligheden for kompensation.

"Hvis det mod forventning kan påvises, at udgifterne er helt urimeligt store, så er jeg da villig til at kigge på det en ekstra gang," siger Mike Legarth.

Oppositionens største parti, Socialdemokraterne, stemte også for logningsbekendtgørelsen. Og partiets it-ordfører er helt på linje med regeringen.

"Vi lever ganske enkelt i en møg tid. Det betyder, at vi nogle gange må gøre nogle ting, der ikke er særligt behagelige. Jeg forstår godt, at hotellerne gerne vil slippe for at punge ud, men det er altså ikke rimeligt, at skubbe regningen videre til skatteyderne," siger Socialdemokraternes it-ordfører Ole Hækkerup.

SF: Et mega problem
Anne Baastrup er retsordfører hos SF, der sammen med Enhedstelisten og Det Radikale Venstre er de eneste partier, der har stemt i mod logningsbekendtgørelsen.

De seneste meldinger fra hotel- og restaurationsbranchen bekræfter hende i, at logningsbekendtgørelsen aldrig burde være blevet indført.

”Alle med bare en smule forstand på, hvordan en computer virker, kunne forudse, at det ikke ville fungere,” siger Anne Baastrup, der mener at logningsbekendtgørelsen udgør et stort problem.

”Vi står med et mega problem, når der bliver tvunget en lov igennem, der indeholder krav, som er næsten umulige at leve op til, og som tilmed forhindrer hotellerne i at tilbyde deres kunder ordentlig service. Og det undrer mig, at en borgerlig regering ikke kan se det,” siger Anne Baastrup.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere