Artikel top billede

Claus Møller. Ny administrerende direktør for Siemens IT Solutions and Services. Foto: Siemens

Ny direktør og flere medarbejdere til Siemens SIS

Det er en klar styrkelse af Siemens IT Solutions som udfordrer på markedet for it-services, siger IDC-analytiker om den kraftige udvidelse af Siemens it-division.

Blot et år efter at Siemens samlede sine it udviklings- og serviceressourcer i en helt ny division – Siemens IT Solutions og Services(SIS) – får den nydannede division både ny direktør og markant flere medarbejdere i Danmark.

Ny direktør for SIS i Danmark bliver den 45-årige Claus Møller, som i dag er direktør for den største division i Siemens – Power and Transportation. Han afløser Lars Smith, der forlader Siemens efter 22 år for at blive partner i Ray & Berndtson.

Fra 320 til 470 medarbejdere

Samtidig tager Claus Møller 150 udviklere og projektledere med sig fra Siemens Power and Transportation, hvilket betyder, at SIS med et hug vokser fra 320 til 470 medarbejdere.

”Vi har besluttet, at SIS skal gå på tværs af organisationen og understøtte de øvrige divisioner. Så nu styrker vi SIS ledelsesmæssigt og giver det mulighed for også at virke de sektorer, der udelukkende blev betjent af Siemens Power and Transportation,” siger Claus Møller.

Han fortæller, at mange af Siemens kunder i forvejen betjenes af både SIS og Power and Transportation, der blandt andet arbejder med driftsanlæg for store kunder som Dong og Banedanmark og andre.

”Nu kan vi give disse kunder en enestående mulighed for at samkøre deres driftsanlæg med deres it-infrastruktur, blandt andet SAP,” siger Claus Møller.

For researchdirektør Karsten Fogh Ho-Lanng i analysevirksomheden IDC giver den nye Siemens organisation god mening.

”De får umiddelbart bragt deres serviceforretning tætter på resten af Siemens, men det kræver så også, at de kan få realiseret de oplagte synegier internt,” siger han.

Siemens har, som konkurrenterne, haft nogle gode år på markedet og de står ifølge IDC-analytikeren godt rustet.

”De står klart som en af udfordrerne til de større virksomheder på området herhjemme,” siger Karsten Fogh Ho-Lanng med henvisning til blandt andet WM Data og Accenture.

I de seneste selvstændigt offentliggjorte regnskabstal for SIS lå omsætningen på 457 millioner kroner, og der var underskud på 17 millioner kroner.

Den nye direktør bedyrer imidlertid, at det går fremad.

”Omsætningen er steget og SIS er så små ved at blive profitabel,” siger Claus Møller.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere