Artikel top billede

(Foto: Hans Juhl)

Leverandør efter læge-kritik: EPJ tager tid at bruge

Læger på Odense Universitetshospital klager over, at de laver mindre efter de har fået elektroniske patientjournalier. Leverandøren mener, lægerne skal vænne sig til nye krav.

Behandlingen af patienter på Odense Universitetshospital går langsommere, efter lægerne har fået EPJ. Og nu beklager lægerne sig til sygehusledelsen over de langsommelige systemer.

Ifølge Politiken behandler lægerne på øjenafdelingen i Odense i gennemsnit tre patienter færre om dagen på grund af det langsomme EPJ.

Lægerne på geriatrisk afdeling er gået fra at kunne nå 20 til at kunne nå 15 patienter.

Som et eksempel på de længere arbejdsprocesser nævner lægerne, at der skal 13 klik med musen til at ordinere en pille.

Nye tider

Odense Universitetshospital bruger Logicas system Cosmic, som er rullet ud på omkring halvdelen af hospitalet.

Og leverandøren erkender, at EPJ-systemet tager længere tid at bruge. Men det er der en grund til.

"Der sker fejlmedicinering i betragtelig grad på sygehusene i dag, og systemerne skal jo minimere antallet af fejl," siger Martin Pedersen, divisionschef for Logicas Healthcare-division.

Han mener, at man bliver nødt til at gøre sig klart, at kravene til strukturering og dokumentation i systemerne er med til at gøre processen længere.

"Nu er der meget få systemer, der er hurtigere end at skrive det ned på papir og give det til en sekretær. Det kommer vi aldrig til," siger Martin Pedersen, som dog godt kan følge en del af lægernes kritik.

"Vi arbejder løbende med at optimere svartiderne, og vi vil også gerne optimere antallet af museklik," siger Martin Pedersen, som desuden fortæller, at Logica prioriterer løsninger, der mindsker lægernes forbrug af tid til at logge ind.

Også fordele

Den samme melding kommer fra den it-ansvarlige på hospitalet.

Jens Ole Henriksen, it-projektchef i hospitalets it-projektafdeling, er klar over, at systemerne stadig kan forbedres.

"De kan altid blive bedre. Man kan sige, at lægerne påpeger, at der er nogle langsomme måder at arbejde med systemet," siger Jens Ole Henriksen.

Han mener dog, at der er en række positive sider af systemerne, som det også er værd at nævne.

"Der er nogle ting omkring udveksling af data, medicinsikkerhed og adgang til forskellige systemer, som forbedrer behandlingen," konstaterer Jens Ole Henriksen.

Lægernes klager bliver taget alvorligt, og it-projektafdelingen vil tage fat i nogle af de problemer, som lægerne har påpeget.

"Vi vil gå i dialog med lægerne på de afdelinger, nu hvor de har hejst et flag. Vi vil gå i dialog med dem om vi kan tilrettelægge arbejdet på en bedre måde, og om vi kan rette systemerne til," lyder det fra Jens Ole Henriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere