Artikel top billede

Cowi får ny chance efter mislykket digital skoleprøve

Skolestyrelsen giver Cowis digitale afgangsprøver en chance mere, selv om en generalprøve for nylig floppede totalt.

Skolestyrelsen har besluttet, at Cowi-konsortiet får en chance mere for at gennemføre den generalprøve på en digital skoleprøve, som for nylig ellers mislykkedes komplet.

Det skriver Folkeskolen.dk

For godt 14 dage siden sad 6.000 elever klar på skoler landet over, for at gennemføre en generalprøve på det system, som Cowi-konsortiet har udviklet til at afvikle digitale skoleprøver og eksaminer.

Skoleeleverne måtte dog nøjes med at afvikle deres egen tilstedeværelse i prøvelokalerne, for de fik aldrig adgang til den prøve, der skulle aflægges.

Cowi oplyser, at nedbruddet skyldtes, at elever over hele landet sad og opdaterede siden igen og igen, mens de ventede på, at der blev åbnet for adgangen til serveren. Det fik serveren til at gå ned.

Lad os prøve igen

Nu opfordrer Skolestyrelsen skolerne til at melde sig frivilligt til endnu en generalprøve 7. maj som forløber for de rigtige digitale afgangsprøver i geografi og biologi, der skal finde sted 19. og 20. maj.

Det store spørgsmål er, hvad der skal ske med de internetbaserede prøver, hvis systemet atter fejler 7. maj.

"Så ser det sort ud for de digitale afgangsprøver i år", siger direktør i Skolestyrelsen Martin Isenbecker til Folkeskolen.dk

Analog redningsplanke

Afviklingen af de digitale prøver har voldt Cowi store problemer og resulteret i adskillige omeksaminationer for de berørte elever.

Da systemet koksede i maj sidste år, vurderede Danmarks Lærerforening, at det koster næsten 10 millioner kroner at aflyse en digital biologieksamen og en planlagt geografieksamen for 34.000 skoleelever.

Efter sidste års store problemer har skolestyrelsen sikret sig med et analogt alternativ, hvis de digitale prøver ikke kan gennemføres.

Samtlige skoler får prøver på papir, så eleverne kan gå til afgangsprøve på papir kl. 13 samme dag, som de skulle have været til digital afgangsprøve om formiddagen.

Digitale prøver blev gennemført første gang i 2006.




IT-JOB

Staten og Kommunernes Indkøbsservice A/S (SKI)

IT-udvikler

Knud E. Hansen A/S

IT-supporter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere