Artikel top billede

Frikøbt web-bureau fejler i Sverige

På trods af en fejlslagen satsning på det svenske marked, der kostede Dansk Internet Selskab en halv million kroner, fordoblede virksomheden sidste år sit overskud.

Dansk Internet Selskab, der blev købt ud af Schultz-koncernen i 2006, fordobler overskuddet på en afbalancering af offentlige og private kunder.

"Hvor vi tidligere udelukkende leverede intranetløsninger til staten, har vi i dag har vi fået en solid balance mellem offentlige og private kunder," siger Lasse Morell, administrerende direktør, Dansk Internet Selskab.

Antallet af medarbejdere er steget fra 18 ansatte i 2005 til 55 i dag, og også kundetilgangen er til at få øje på. Alene sidste år kom der godt 50 nye kunder til hovedsagelig inden for den private sektor, hvor selskabet har føjet ISS Danmark, Vestas og Coop til kundelisten.

Fra minus til millionoverskud

Virksomheden, der leverer hjemmesider og intranetløsninger, har på to år tredoblet antallet af medarbejdere og vendt underskud til overskud. I 2007 lykkedes det at øge omsætningen med 70 procent til 34 millioner kroner.

Selv om fremgangen har været upåklagelig i 2007, har Dansk Internet Selskab også måtte tåle en økonomisk ørefigen.

"Vores strategi er, at vores løbende overskud investeres i fortsat vækst. I 2007 betød det blandt andet en satsning på det svenske marked, hvor vi etablerede et nyt selskab. Allerede efter kort tid kunne vi konstatere, at en række af de forudsætninger, vi havde opstillet for en rentabel virksomhed, ikke blev indfriet. Vi valgte derfor at trække os. Det har betydet et tab på mere end 500.000 kroner," siger Lasse Morell.

Fra et til mange produkter

Fra at have været en lille virksomhed med kun et produkt på hylden tilbyder Dansk Internet Selskab i dag hele paletten af webhus-ydelser.

"På trods af store investeringer har vi haft overskud på vores drift. Omsætningen steg med 70 procent, mens resultatet før skat steg med 85 procent til 2,4 millioner kroner," siger Lasse Morell, som forventer, at 2008 vil bringe en vækst på cirka 20 procent.

Dansk Internet Selskab blev etableret 1995. I perioden 2000-2005 var virksomheden ejet af Schultz-koncernen, indtil den nuværende ledelse købte virksomheden fri i 2006.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere