Artikel top billede

(Foto: Torben Klint)

Sander: Myndigheder må selv håndtere IBM-nedbrud

Videnskabsminister Helge Sander mener, at det er op til de enkelte myndigheder at forlange eventuelt erstatning efter IBM's nedbrud. De nuværende standardkontrakter er gode nok, lyder det.

Videnskabsminister Helge Sander (V) mener, at det er op til hver enkelt statslig myndighed, at opkræve eventuel bod fra IBM efter det store it-nedbrud.

Nedbruddet ramte ikke blot danske virksomheder som Carlsberg, A.P. Møller - Mærsk, DSV og Arla.

Også offentlige sygehuse, Københavns Kommune og sundhed.dk blev ramt. IBM er desuden storleverandør til den offentlige sektor.

Derfor ville SF´s it ordfører Hanne Agersnap vide, om ministeren vil tage nogle initiativer til at gøre krav gældende via kontrakter mellem IBM og offentlige it-systemer og sikre større sikkerhed i fremtidige kontrakter.

Helge Sander mener, at det er en opgave for hver enkelt myndighed at forfølge eventuelle sagsanlæg.

"Det er op til de berørte offentlige myndigheder at afgøre, hvordan eventuelle kontraktuelle krav, som følge af IBM’s nedbrud, skal håndteres," slår ministeren fast i svaret.

Ministeren henviser desuden til, at der i de it-standardkontrakter staten bruger i dag, er indbyggede klausuler om både bod og sikkerhed.

Tilfreds spørger

Hos SF lader it-ordfører Hanne Agersnap til at være tilfreds med svaret.

Hun fortolker svaret derhen, at Helge Sander ikke ønsker at påvirke statslige og andre offentlige myndigheder og institutioner i at sikre, at der gøres krav gældende.

"Det er i følge regler op til den enkelte institution - hvis de har fået muligheden ind i kontrakten. Det kan være godt nok - især hvis de får tilstrækkelig hjælp fra SKI til at skrue kontrakterne rigtig sammen," siger hun.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere