Jobkartel-sagen i korte træk

Tilbage til artiklen: Hemmelige jobkarteller kan først forbydes i 2013

November 2004

Claus Hjort konkluderer efter en høring, at han ikke har et "fyldestgørende" overblik over omfanget af de hemmelige aftaler, hvilket gør det svært at lovgive om aftalerne.

September 2006

Under en retssag kommer det frem, at it-virksomheden WMData har over 300 jobkartel-aftaler med leverandører og kunder. Flere fagforbund kræver lovindgreb.

Oktober 2006

Claus Hjort meddeler, at omfanget af de hemmelige aftaler skal kulegraves, og de hemmelige aftaler bør forbydes. Ministeren siger i et interview, at han kun kender til ét konkret eksempel på jobkartel-aftaler, nemlig WMData.

November 2006

Computerworld afslører, at A.P. Møller – Mærsk hindrer medarbejdere i at tage job hos IBM og omvendt. Allerede i 2005 blev Claus Hjort informeret om den omfattende jobkartel-aftale, da en ansat hos Mærsk sendte ham et brev.

December 2006

"Det er bare om at komme i gang". Sådan lyder Claus Hjorts opfordring til fagforeningerne om at lægge sag an mod virksomheder, der indgår i hemmelige jobkarteller. Det er ministerens reaktion på, at en IBM-ansat trækker sin arbejdsgiver i retten og kræver 200.000 i erstatning.

December 2006

Computerworld afslører, at Beskæftigelsesministeriet selv stavnsbinder sine ansatte i jobkartel-aftaler.

December 2006

På et samråd lover beskæftigelsesminister Claus Hjort atter engang, at de hemmelige aftaler vil blive forbudt.

Marts 2007

"For tyndt et grundlag at lovgive på", skriver ministeren i et brev til organisationerne, der har indsendt høringssvar til hans udvalg, der skal lave et lovforslag.

Marts 2007

Computerworld afslører, at udvalget end ikke har kontaktet SKAT, Statsministeriet, Socialministeriet og Undervisningsministeriet, der alle er blevet afsløret i at havde indgået hemmelige jobkartel-aftaler.

Marts 2007

Claus Hjort og DF meddeler, at de alligevel vil forbyde hemmelige aftaler og fremlægger et lovudkast.

April 2007

Fagforeninger kritiserer lovforslaget. "Det vil direkte forringe arbejdstagernes vilkår," lyder det.

Maj 2007

Claus Hjort trækker lovforslaget tilbage, fordi arbejdsmarkedsudvalget har "bedt ham om det" oven på den omfattende kritik.

September 2007

Claus Hjort fremsætter et nyt lovforslag.

April 2008

Der bliver stillet 35 kritiske §20 spørgsmål til Claus Hjorts nye lovforslag, som Advokatrådet kritiserer som lov-sjusk.

April 2008

Advokatfirma Kromann Reumert kritiserer Claus Hjorts lovforslag mod hemmelige jobkarteller. It-ansatte vil i praksis næppe modtage kompensation, lyder det.

Få hele overblikket over sagen om de hemmelige jobkarteller.

Tilbage til artiklen: Hemmelige jobkarteller kan først forbydes i 2013




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere